Business

Lenovo, VMware en NVIDIA: nieuwe generatieve AI- en multicloud oplossingen voor bedrijven

©Lenovo
Lenovo en VMware breiden hun partnerschap uit om nieuwe NVIDIA-aangedreven kant-en-klare oplossingen voor generatieve AI en multi-Cloud naar bedrijven te brengen

Tijdens VMware Explore 2023, kondigden Lenovo en VMware, Inc. de eerste kant-en-klare oplossingen aan van hun gezamenlijke Edge en Cloud Innovation Labs, die moderne hybride multi-cloud mogelijkheden bieden aan middelgrote bedrijven en klanten helpen om eenvoudiger gegevens te benutten om hun intelligente transformatie te versterken.

Lenovo onthulde ook zijn nieuwste Reference Design for Generative AI in samenwerking met VMware, een volledig geïntegreerde Lenovo ThinkSystem-oplossing met NVIDIA-versnelde computing en software die speciaal is gebouwd om bedrijven te helpen bij het implementeren van AI en die een van de meest veelzijdige, versnelde computingplatforms op de markt biedt. De oplossingen maken deel uit van een onlangs uitgebreid partnerschap met VMware dat erop gericht is bedrijven van alle groottes een versneld pad naar digitale transformatie te bieden via nieuwe, geïntegreerde edge-to-cloud oplossingen die de inzet van de volgende generatie AI en data intelligence vereenvoudigen.

Lenovo werkt ook samen met VMware en NVIDIA ter ondersteuning van de nieuwe VMware Private AI Foundation met NVIDIA generatieve AI-oplossing die is aangekondigd op VMware Explore.

De toename van gegevens stimuleert de vraag naar computing overal. Bedrijven in alle sectoren, waaronder productie en detailhandel, hebben IT-oplossingen nodig die helpen bij het leveren van AI en realtime inzichten vanaf elke locatie, van het datacenter tot de rand en de cloud.

Lenovo breidt zijn samenwerking met VMware uit om klanten te helpen de waarde van hun gegevens te benutten, door speciaal gebouwde NVIDIA AI-oplossingen in te zetten om hun bedrijf te transformeren, door gebruik te maken van NVIDIA AI Enterprise, de software op ondernemingsniveau die het NVIDIA AI-platform voedt. NVIDIA AI Enterprise bevat NVIDIA NeMo software om de ontwikkeling en inzet van productieklare grote taalmodellen (LLM’s) te versnellen. Lenovo’s nieuwste Reference Design voor Generative AI op basis van LLM’s laat bedrijven zien hoe ze krachtige generatieve AI-tools en basismodellen kunnen implementeren en commercialiseren, met behulp van een vooraf gevalideerde, volledig geïntegreerde en voor prestaties geoptimaliseerde oplossing voor datacenters die draaien op VMware vSphere.

De oplossing bevat NVIDIA GPU-dense platforms die speciaal zijn gebouwd voor AI-workloads, waaronder de Lenovo ThinkSystem SR675 V3 en ThinkSystem SR670 V2, die tot acht GPU’s bieden in een compacte 3U of kleinere footprint voor de hoogst presterende versnelde workloads. De Lenovo-computerplatforms zijn de meest veelzijdige, versnelde computerplatforms op de markt met drie serverconfiguraties in één, inclusief ondersteuning voor NVIDIA HGX A100 4-GPU-systemen met NVIDIA NVLink-technologie en Lenovo Neptune hybride vloeistofkoeling, evenals configuraties met vier of acht GPU’s met NVIDIA L40S en 80GB NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s, of NVIDIA H100 NVL-servers. Door de kracht van de technologieën van Lenovo en NVIDIA te combineren met VMware, zullen deze servers professionals over de hele wereld helpen om AI verder te ontwikkelen en generatieve AI-toepassingen, zoals intelligente chatbots, zoek- en samenvattingshulpmiddelen, beschikbaar te maken voor gebruikers in verschillende sectoren.

Om de kritieke netwerkintegratie verder te ondersteunen, voegt Lenovo de nieuwste NVIDIA Spectrum-X™ netwerktechnologie van NVIDIA toe aan zijn AI-portfolio, met NVIDIA BlueField®-3 data processing units (DPU’s) en NVIDIA Spectrum-4 switches in zijn generatieve AI-referentieontwerp voor meer geavanceerde AI-workloadintegratie. Deze voegen zich bij de bestaande opties voor versneld netwerken met NVIDIA ConnectX-7 Ethernet NIC’s.

Daarnaast zijn de nieuwe ThinkAgile VX Integrated Systems met VMware ontworpen om klanten in het middensegment te helpen de volgende golf van AI en machine learning te betreden met efficiëntere IT die eenvoudiger in te zetten is in hybride multi-cloud- en edge-omgevingen. De nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde hyperconverged infrastructuuroplossingen zijn in de fabriek geïntegreerd, vooraf geconfigureerd en klaar voor gebruik, waardoor het pad naar hybride multi-cloud voor middelgrote klanten wordt vereenvoudigd. Met zijn geavanceerde schaalbaarheid, hoge prestaties en betrouwbaarheid levert Lenovo ThinkAgile VX met VMware Cloud Foundation een complete en geïntegreerde multi-cloud infrastructuuroplossing voor het bouwen en beheren van private en hybride clouds, waarbij gebruik wordt gemaakt van de tools van VMware voor het automatiseren van de inzet en het beheer van infrastructuur en applicaties.

Lenovo levert ook een toekomstbestendig on-demand model met Lenovo TruScale Hybrid Cloud voor VMware. Deze nieuwe private cloud-infrastructuur als een service stelt IT-beheerders en -ontwikkelaars in staat om eenvoudiger traditionele en next-gen applicaties te bouwen, uit te voeren, te beheren en te beveiligen in meerdere private datacenters en cloudproviders. Lenovo TruScale Hybrid Cloud for VMware combineert de uitbreidbaarheid en verbeterde beveiliging van VMware Cloud-infrastructuur met de eenvoud van cloudoperaties, zodat klanten hybride cloudworkloads eenvoudig op verzoek kunnen schalen. Met de Lenovo TruScale voor VMware worden klanten ondersteund door één geïntegreerde facturering en een pay-as-you-grow-model om totale besparingen op eigendomskosten te realiseren.

Samen zal de uitgebreide samenwerking tussen Lenovo en VMware de gezamenlijke go-to-market strategieën uitbreiden en nieuwe on-demand diensten leveren, waardoor moderne IT-infrastructuuroplossingen gemakkelijker toegankelijk worden voor een breder scala aan klanten.

Ga naar https://www.lenovo.com/us/en/servers-storage/alliance/vmware/ voor meer informatie.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business