Business

74% van Belgen verwacht een grote impact van AI op hun dagelijks leven

© Growtika op Unsplash
Volgens onderzoek van Google verwacht bijna driekwart van de Belgen (74%) een aanzienlijke impact van AI op hun dagelijks leven binnen vijf jaar.

Artificiële intelligentie heeft zijn weg gevonden naar alle aspecten van ons leven, van de werkplek tot sociale media en zelfs binnen onze huizen. Maar liefst 76% van de Belgen is al bekend met AI, en 74% is overtuigd dat hun leven binnen vijf jaar aanzienlijk zal veranderen door deze technologie. Respondenten zien vooral een impact op de identificatie en behandeling van ziekten (59%), de manier waarop we informatie raadplegen (53%), en hoe we nieuwe kennis vergaren (52%).

Positieve vooruitzichten

Een opvallende bevinding is dat de meerderheid van de Belgen positief gestemd is over de invloed van AI. Zo gelooft 57% dat AI zal leiden tot nauwkeurigere medische diagnoses, terwijl bijna de helft (46%) denkt dat het een positieve invloed zal hebben op ons leerproces en zal bijdragen aan een beter begrip van complexe onderwerpen (48%).

Economische voordelen van AI

Een ander interessant aspect is de perceptie van de economische voordelen van AI. Driekwart (73%) van de Belgen verwacht dat grote bedrijven het meest zullen profiteren, gevolgd door rijke individuen (67%) en overheden (65%). Deze overtuiging wordt versterkt door het feit dat 73% gelooft dat AI de economie in de komende vijf jaar zal beïnvloeden. Niet minder dan 88% van de Belgen verwacht dat AI invloed zal hebben op hun baan of de industrie waarin ze werken. Van deze groep denkt bijna de helft (47%) dat de implementatie van AI hen in staat zal stellen om sneller en efficiënter te werken.

Conclusie

De verwachtingen van Belgen over de impact van AI op hun dagelijks leven zijn hooggespannen. Het is duidelijk dat AI niet alleen wordt erkend, maar ook met optimisme wordt omarmd. Deze positieve houding zou een solide basis kunnen vormen voor verdere integratie en acceptatie van AI in diverse sectoren van de samenleving.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business