Business

Lenovo komt met nieuwe Chromebook voor onderwijs

© Lenovo
Lenovo voegt nieuwe oplossingen toe voor leerkrachten en leerlingen aan het groeiende portfolio van hardware, software en diensten. Onderdeel hiervan is de nieuwe 100e Chromebook Gen 4 om nog meer gepersonaliseerd, veilig en geïnspireerd te leren. Lenovo's portfolio voor het onderwijs is erop gericht meer mogelijkheden te bieden door de uitdagingen van leerkrachten en opvoeders te begrijpen en met de verschillende onderwijsoplossingen aan hun behoeften te voldoen.

De Lenovo 100e Chromebook Gen 4 is speciaal gemaakt voor jonge leerlingen dankzij lange batterijduur, stootbestendigheid en andere voordelen.

Hardware voor hardwerkende studenten

Het ChromeOS-platform biedt leerlingen de tools die nodig zijn in het klaslokaal en daarbuiten. Met een gewicht van minder dan anderhalve kilo en een batterijlevensduur tot 12 uur maakt dit 11,6″ clamshell-ontwerp (met optioneel touchscreen) schoolwerk, samenwerken en onderzoek mogelijk. Omdat stoten, vallen en morsen geen uitzondering zijn in het dagelijks leven van jonge leerlingen, kan de Lenovo 100e Chromebook Gen 4 tegen een stootje. Het nieuwe gemakkelijk te onderhouden toetsenbord met bovenlader en volledig afgeschermde toetsenkappen, is bestand tegen morsen (tot 360 ml). Tot slot maken de versterkte poorten, scharnieren en rubberen bumpers, dit apparaat klaar om overal te leren.
De Lenovo 100e Chromebook Gen 4 is snel en gebouwd met verbeterde beveiliging voor een veilige en soepele leerervaring. De Chromebook beschikt over een efficiënte en gebruiksvriendelijke mobiele computerervaring die wordt aangedreven door de Intel® Processor N-serie.

© Lenovo

Ook de binnenkant van de Lenovo 100e Chromebook Gen 4 is goed beschermd. Maar er kan nog extra beveiliging worden toegevoegd met de beveiligingsoplossingen uit het ThinkShield portfolio, waaronder Absolute® om apparaten te volgen, beoordelen en beheren, en SentinelOne® dat AI-aangedreven endpointbeveiliging biedt door middel van real-time preventie, detectie en respons tegen bekende en nieuwe malware. Daarnaast biedt ChromeOS-beveiliging sandboxing, veilig browsen en de door Google ontworpen Titan C-beveiligingschip, samen met regelmatige automatische beveiligingsupdates die op de achtergrond worden uitgevoerd. Voor onderwijs-gebruikers zijn er nu nog meer ondersteuningsopties beschikbaar voor Lenovo onderwijshardware (afzonderlijk verkrijgbaar). Nieuwe oplossingen die speciaal zijn afgestemd op het gebruik, zijn ontworpen om de downtime te minimaliseren, IT-resources vrij te maken en de gemoedsrust te bieden dat apparaten beschermd zijn:

  • Lenovo Education Support – Kostenefficiënte, gestandaardiseerde ondersteuning die bestaat uit versneld ophalen, reparaties met voorrang en retourservices die gemakkelijk kunnen worden ingepland en beschikken over 24/7/365 ondersteuning door het callcenter voor ondersteuning na schooltijd en probleemoplossen op afstand.
  • Advanced Protection powered by Safeware – Bescherming tegen onopzettelijke schade zonder limiet op het aantal gedekte reparaties van Safeware® in combinatie met geavanceerde beschermhoezen van InfoCase®.
  • UV-printen en lasermarkeren – PC’s aanpassen en beschermen vanaf de fabriek met opvallende, scherpe lasermarkering of UV-printen in kleur van hoge kwaliteit.

Diensten en software voor onderwijs

Lenovo ondersteunt scholen in hun digitale transformatie met strategische planning, professionele ontwikkeling, onderwijs- en leermiddelen en nieuwe technologieoplossingen.

Met de Lenovo Chrome Education-bundels heeft Lenovo-hardware nu toegang tot nog meer softwareoplossingen. De onderwijsbundels van Lenovo bestaan uit:

  • Chrome Education Upgrade met geavanceerde mogelijkheden voor beheer, beveiliging en ondersteuning.
  • LanSchool Classroom Management bundel met software voor apparaatbeheer, monitoring en bescherming, communicatie en schermdelen.
  • NetFilter een cloudgebaseerde oplossing biedt AI-gestuurde internetfilters, bescherming en toetsaanslagwaarschuwingen.


Voortbouwend op de fundamenten van het leveren van uitstekende hardware en software om aan de hoge eisen van het onderwijs te voldoen, levert Lenovo nieuwe professionele diensten aan scholen. De EdTech Consulting Services van Lenovo ondersteunen scholen bij strategische innovatie door de juiste technologieën te identificeren en in te zetten om aan de veranderende onderwijsbehoeften te voldoen en zich te richten op de resultaten van leerlingen.
Om de transformationele uitdagingen aan te pakken waarmee opvoeders te maken krijgen bij het invoeren van nieuwe technologieën in de klas, richten de professionele ontwikkelingsdiensten van Lenovo zich op de ontwikkeling van digitale vaardigheden en instructieontwerp voor opvoeders. Lenovo werkt samen met toonaangevende onderwijsadviesbureaus, waaronder Tablet Academy.
Omdat leerkrachten wereldwijd op zoek zijn naar middelen om leerlingen beter voor te bereiden op carrières van de toekomst, ondersteunt Lenovo het Intel® Skills for Innovation Initiative (SFI) en zijn missie om technologie te integreren in het leren in de klas. Het initiatief biedt leraren hulpmiddelen voor professionele ontwikkeling om hen te ondersteunen in het bieden van leerervaringen die gebruik maken van technologie en hen te helpen bij het ontwikkelen van benodigde vaardigheden voor de toekomst.
Lenovo, de enige wereldwijde OEM-partner die content speciaal voor SFI ontwerpt, biedt zes nieuwe technologiegerichte startpakketten voor het onderwijs. Deze leerpakketten omvatten het modelleren van duurzamere steden, het ontwerpen van de laptop van de toekomst, het ontwerpen van racemotoren op basis van de samenwerking van Lenovo met Ducati Corse en het gebruik van supercomputers om DNA te modelleren voor kankeronderzoek. De leermogelijkheden illustreren het doel van Lenovo om iedereen slimmere technologie te bieden door de innovators van morgen te ondersteunen.

“Lesgeven en leren blijven zich ontwikkelen dankzij de introductie van nieuwe technologieën die het klaslokaal en de werkplek transformeren door nieuwe digitale ervaringen en hulpmiddelen”, zegt Stuart King, Global Head of Education Segment, Lenovo’s Intelligent Devices Group. “Lenovo ondersteunt docenten en leerlingen met slimmere technologie en hulpmiddelen, zodat ze deze veranderingen volledig kunnen omarmen om succesvolle leerresultaten te behalen.”

Specificaties

© Lenovo

Prijzen en beschikbaarheid

De Lenovo 100e Chromebook Gen 4 zal in het eerste kwartaal van 2024 wereldwijd verkrijgbaar zijn in geselecteerde markten, vanaf 289 dollar. Klik hier voor meer informatie over andere onderwijsoplossingen van Lenovo.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business