Business

Coolblue behaalt recordomzet en opent 8 nieuwe winkels

Coolblue jaarcijfers
© Daphne Smit en Pieter Zwart, Coolblue
Coolblue maakte zijn jaarcijfers voor 2023 bekend en sloot het jaar af met een recordomzet van 2,41 miljard euro.

De verdere automatisering van het magazijn en het nóg efficiënter en groener maken van de winkels, de bezorging en het magazijn, droegen bij tot een verdubbeling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) tot 88,3 miljoen euro.

8 nieuwe winkels

Dit jaar gaat Coolblue 8 nieuwe winkels openen in Nederland, België en Duitsland, waarin grote verbeteringen worden doorgevoerd. In Nederland komen er winkels in Breda, Hengelo, Leeuwarden en een tweede winkel in Amsterdam. In België wordt de eerste Waalse winkel geopend in de buurt van Luik.

Ook in Duitsland zet de groei stevig door. Coolblue verdubbelt er zijn bezorggebied en morgen wordt er zelfs al een tweede depot geopend in Frankfurt. Hiermee kunnen 5 miljoen extra klanten blij gemaakt worden met Coolblue’s eigen witgoedbezorging en -installatieservice.

Slim laden

Coolblue Energie gaat in 2024 in Nederland, meer klanten, meer helpen om nog meer energie te besparen. Coolblue Energie lanceert binnenkort Slim Laden. Hiermee sturen klanten hun laadpaal op afstand aan, waardoor hij vanzelf gaat laden als de energieprijzen laag of negatief zijn

Meer groei in zicht

Pieter Zwart ‘Beginbaas’, CEO van Coolblue: “Dit jaar gaan we verder groeien in Nederland, België en Duitsland. We openen maar liefst 8 nieuwe winkels, waarin we grote verbeteringen doorvoeren. In Duitsland gaan we ons bezorggebied verdubbelen en morgen al openen we een depot in Frankfurt. Daarnaast blijven we bouwen aan de beste klantreizen door grote verbeteringen door te voeren op onze websites en in onze app. En met Coolblue Energie blijven we onze klanten helpen nog meer energie te besparen. En introduceren we zeer binnenkort Slim Laden. Kortom: 2023 was beter en 2024 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit. Daar wil ik onze klanten en alle 6.000 Coolblue’ers enorm voor bedanken. Dankjewel!”


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business