Interview

Interview Tuomas Lampen, Head of Strategy OnePlus: “Voor toekomstige producten moet je altijd alles overwegen”

Tuomas Lampen Oneplus
TechPulse ging in gesprek met Tuomas Lampen, Head of Strategy van OnePlus over de nieuwe Nord CE 2 5G en de interesse in het middensegment.

TechPulse: Dag Tuomas, kan je ons om te beginnen wat meer vertellen over jouw rol bij OnePlus?

Tuomas Lampen: Als Head of Strategy heb ik meerdere verantwoordelijkheden. Ik ben de woordvoerder naar de media toe in Europa, verzorg de planning van ons productportfolio en werk samen met onze partners en verkoopteams in de hele regio. 

Het is bijna een jaar geleden dat de originele OnePlus Nord CE gelanceerd is. Wat heeft dat toestel jullie geleerd over de smartphonemarkt en zijn consumenten?

Tuomas: Bij OnePlus is het onze missie om de beste technologie met de wereld te delen – en met de Nord line-up leveren we inspanningen om die technologie toegankelijker te maken. De OnePlus Nord CE heeft ons duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om de bewezen Fast & Smooth ervaring van OnePlus in betaalbare vorm te brengen – en dat de markt er goed op reageert. 

De OnePlus Nord CE heeft ons ook veel geleerd over onze gebruikers. Zo is het interessant om weten dat 80 procent van Nord CE gebruikers voordien geen OnePlus-toestel hadden. Dit heeft ons geleerd dat er een oprechte groep smartphone gebruikers was met interesse in een makkelijk te gebruiken, door de community goedgekeurde smartphone in dit deel van het middensegment. 

Kan je ons meer vertellen over de focus van OnePlus op het middensegment met de Nord line-up, die ook de OnePlus Nord 2 omvat die vorige zomer op de markt verscheen?

Tuomas: Zoals eerder gezegd is het onze missie om de beste technologie met de wereld te delen en deze zo toegankelijk mogelijk te maken. De Nord serie is voor ons een manier om terug te gaan naar onze kern – het maken van een product dat toegankelijk is, zonder daarbij de gebruikservaring op te offeren. Dat is ook de reden waarom we de Nord 2 een Flagship killer noemen, en de Nord CE 2 een Mid-range killer. Door onze Never Settle filosofie toe te passen op mid-range producten hebben we ontdekt dat we de doelpalen van de industrie kunnen verplaatsen en kunnen bewijzen dat kiezen voor een mid-range toestel niet hoeft te betekenen dat je moet inboeten op je dagelijkse smartphone-ervaring. 

Tuomas Lampen (1)

En voor de volledigheid, hoe verhoudt Nord zich ten opzichte van de premium vlaggenschepen van OnePlus?

Tuomas: Bij OnePlus spelen de vlaggenschepen en de Nord line-up even belangrijke rollen in onze product- en merkstrategie. Aan de ene kant zullen we vlaggenschepen blijven ontwikkelen die de laatste nieuwe technologieën gebruiken om premium en innovatieve ervaringen te leveren. Daarnaast willen ook voldoende middelen investeren in het toegankelijk maken van een goede OnePlus-ervaring via de OnePlus Nord-lijn.

Door de ervaring en expertise die we hebben opgedaan tijdens de ontwikkeling van onze vlaggenschepen, hebben we de kans om onze vooraanstaande technologie te introduceren in andere, meer toegankelijke segmenten. Hierdoor kunnen we dezelfde, fundamenteel makkelijk te gebruiken OnePlus-ervaring naar verschillende andere segmenten brengen, met modellen zoals de OnePlus Nord 2 en de OnePlus Nord CE.

Hoe heeft dit allemaal geholpen bij de ontwikkeling van de OnePlus Nord CE 2?

Tuomas: Het beste voorbeeld is onze laadtechnologie. De dual-cell batterijtechnologie en de aanwezigheid van 65W SuperVOOC in de OnePlus Nord CE 2 zijn technologieën die oorspronkelijk ontwikkeld werden voor onze vlaggenschepen. We hebben ook veel uitrusting gebruikt die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor het ontwerpen en bouwen van diezelfde toestellen – dit allemaal zodat we er zeker van konden zijn dat het toestel aanvoelt als een premium toestel, zelfs al gaat het om een telefoon in het middensegment.

“We lanceren onze toestellen niet op basis van een kalender, we lanceren ze wanneer ze een groot genoeg verschil maken ten opzichte van hun voorganger. “

De originele Nord CE verscheen in juni van vorig jaar. Dat wil zeggen dat we amper negen maanden later al een nieuw model zien. Waarom werd er gekozen voor een release in februari?

Tuomas: Er zijn heel wat zaken om rekening met te houden bij de lancering van een nieuw toestel. Eén van de belangrijkste bedenkingen heeft te maken met de ontwikkeling – is er een voldoende grote technologische shift geweest waardoor we innovatie kunnen introduceren die een verschil maakt? In dit geval was het antwoord op die vraag een duidelijke ja. We lanceren onze toestellen niet op basis van een kalender, we lanceren ze wanneer ze een groot genoeg verschil maken ten opzichte van hun voorganger. 

Wat zou je zeggen tegen iemand die op zoek is naar een nieuwe smartphone om hen te overtuigen van de OnePlus Nord CE 2?

Mijn favoriete aspect van de OnePlus Nord CE 2 is dat we de telefoon volledig van de grond af ontworpen hebben om zorgeloos te zijn. Dit valt op in de technische specificaties, maar ook in de software. Op het vlak van hardware hebben we bijvoorbeeld een grote batterij met fast charging, wat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het niveau van je batterij en of je je telefoon wel hebt opgeladen. 

Aan de software kant hebben we de camera kit met AI die je toelaat goede foto’s te maken zonder dat je met de instellingen moet prutsen of het juiste licht moet vinden – en je hebt ook OxygenOS, dat door de community ondersteund en getest wordt, waardoor de telefoon vlot reageert, snel is en doet wat hij moet doen. De OnePlus Nord CE 2 is een telefoon waar je nooit op moet wachten, die altijd aan je dagelijkse behoeften voldoet – plus een beetje meer dan je verwacht. 

Wat is je favoriete feature van de OnePlus Nord CE 2?

Tuomas: Ongetwijfeld het snelladen. 65W SuperVOOC levert een dag aan stroom in slechts 15 minuten, en een volledige lading in iets meer dan een half uur. Op dit prijspunt is dat waanzinnig – en het verandert echt de manier waarop je je telefoon gebruikt.

“Voor toekomstige producten moet je altijd alles overwegen.”

Ik ben een grote fan van de alert slider en vind deze tot de kern van mijn OnePlus ervaring behoren, gaan we de slider in toekomstige Nord CE toestellen zien?

Tuomas: Met de OnePlus Nord CE 2 willen we een fantastische alledaagse smartphone-ervaring afleveren en we hebben enkel de meest essentiële kenmerken geselecteerd die daar aan voldoen. Dat is de reden waarom we de alert slider deze keer achterwege hebben gelaten, maar wanneer het op toekomstige producten aan komt, moet je altijd alles overwegen.

De OnePlus Nord CE2 heeft een prijsverhoging gekregen sinds het origineel, welke factoren hebben hierop een impact gehad?

Tuomas: We hebben de belangrijkste kenmerken genomen die gebruikers graag zagen bij de originele OnePlus Nord CE en hebben ze verbeterd met nieuwe essentiële features zoals 65W SuperVOOC snelladen, een MediaTek 900 chipset en meer, waardoor de prijs matig hoger is dan die van de OnePlus Nord CE. We willen altijd de best mogelijke ervaring afleveren voor onze gebruikers, en zijn tot de conclusie gekomen dat deze combinatie van hardware, software en prijs daarvoor zorgt. 

Dit wil echter zeggen dat de prijs tussen de Nord CE 2 en de standaard Nord 2 amper 50 euro is. Is het dan geen goed idee om wat langer te sparen en deze laatste aan te schaffen?

Tuomas: De OnePlus Nord 2 is een fantastische telefoon – en voor sommige gebruikers zal dat inderdaad de juiste keuze zijn. Voor andere combineert de OnePlus Nord CE 2 een verzameling van essentiële kenmerken die zorgen voor een uitstekende dagdagelijkse ervaring, waardoor zij geen reden hebben om voor een duurder toestel te kiezen. We hebben een groot aantal toestellen beschikbaar, en allemaal richten ze zich op een specifieke gebruiker en een specifiek prijspunt. 

Interesse in een smartphone van OnePlus? Ontdek het volledige aanbod op hun website.

interviewmobieloneplusslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals