Interview

Milestone Kite™: schaalbare videobewaking in de cloud

Milestone Systems is al ruim 25 jaar een vaste waarde in de wereld van videobewaking. Tegenwoordig gooien de securityspecialisten hoge ogen met Milestone Kite. De video-as-a-service-oplossing is niet alleen flexibel, maar ook bijzonder schaalbaar. TechPulse sprak met Paul Dortmans, Sales Manager Benelux.

“We richten ons al 25 jaar lang op de markt van videomanagementsystemen met een open platform”, steekt Dortmans van wal. “We zijn intussen marktleider in de Benelux en ook in de EMEA regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika, nvdr.)”. Milestone Kite richt zich op kleine tot middelgrote bedrijven en onderscheidt zich van de concurrentie door zijn schaalbaarheid en flexibiliteit, vertelt de Sales Manager. “Op Milestone Kite kunnen we extra features als toegangscontrole en ook kunstmatige intelligentie inkoppelen. Het hangt er maar vanaf hoe ver de klant wil gaan. Dankzij de flexibiliteit van Milestone Kite is het mogelijk om bijna alle systemen en toepassingen te koppelen. Zo weten onze klanten dat ze investeren in een toekomstbestendig platform bij een gerenommeerde softwarefabrikant”, klinkt het.

Milestone Kite Video Surveillance as a service (VSaaS) 

“Milestone Kite is ideaal voor bedrijven die meerdere locaties hebben, maar ook banken of scholen, aangezien we voor de opslag van de bewakingsbeelden volledig in de cloud werken”, gaat Dortmans verder. “Milestone Kite is een cloud native VSaaS product waar er voor de EMEA-klanten gebruik word gemaakt van een public cloud infrastructure in België. Je krijgt dus toegang tot de allerbeste cloudopslag en schaalbaarheid. Onze klanten kunnen naar een webpagina surfen om er hun beelden te bekijken en te beheren. Milestone Kite is ook bijzonder gebruiksvriendelijk en vooral naadloos schaalbaar. Het is net zo geschikt om op één of meerdere locaties te zetten. En heb je als bedrijf een lagere bandbreedte? Dan kan je ervoor kiezen om de gegevens in de lokale gateway te zetten en de videobeelden gefaseerd op te slaan in de cloud.” Hoe zit het dan met de veiligheid? “Milestone Kite is ontworpen met strenge cybersecurity in het achterhoofd. Zo zijn er continu beveiligingsupdates en ingebouwde redundantie om onze klanten tegen ongewenste storingen, onderhoud of andere outages te beschermen. We hebben verschillende opties om uw videogegevens op te slaan. Zodat wanneer criminelen hun sporen willen wissen of een harde schijf willen stelen dat geenenkele zin heeft, want de beelden staan ondertussen al in de cloud”, weet de Sales Manager.

Enkel operationele kosten

Het is ook goed om weten dat Milestone Kite geen grote investeringsbedragen of hoge CAPEX-installatiekosten vraagt van zijn klanten. “Er zijn enkel operationele OPEX-kosten. Milestone Kite Video Surveillance as a Service (VSaaS) is uitermate geschikt om te profiteren van de eenvoud, schaalbaarheid en flexibiliteit, zonder vooraf flinke budgetten te moeten alloceren. Dat maakt ons platform heel toegankelijk”, zegt Dortmans. De securityspecialist wil zijn klanten ontzorgen, zodat ze zich op hun eigen bedrijfsactiviteiten kunnen focussen. “De klant hoeft zelf niets te doen. Alle updates gebeuren automatisch en als er toch een tussenkomst nodig is, dan doen wij dat”, klinkt het. “Een van onze grootste voordelen is dat we bij Milestone Systems met meer dan 6.000 camera’s met Milestone Kite en 13.000 met Milestone XProtect zeer flexibel zijn en geen beperkingen hebben zoals specifieke andere merken om onze software te gebruiken. De klanten kunnen vrij kiezen en hebben de vrijheid om bestaande camera’s te gebruiken met onze software “, weet hij.

AI en een blik vooruit

We kwamen ook nog even terug op de rol die is weggelegd is voor kunstmatige intelligentie en hoe ze dat bij Milestone Systems zien evolueren. “Er is nu al heel wat mogelijk”, merkt Dortmans op. “We werken samen met fabrikanten van intelligente camera’s, zoals Axis, Bosch en Panasonic. De technologie zit dus ingebouwd en is daardoor meteen bruikbaar in Milestone Kite. Concreet gaat het dan bijvoorbeeld over het tellen van mensen. Camera’s kunnen ook waarschuwen als er mensen op een plek blijven rondhangen of in een zone komen waar ze niet mogen zijn. Ook voor verkeer is er van alles mogelijk. Denk aan heat maps voor het weergeven van activiteit of het automatisch blurren van nummerplaten. Dat is allemaal kunstmatige intelligentie die vandaag al aan Milestone Kite gekoppeld is”, aldus de Sales Manager. Tot slot geeft Dortmans nog mee dat cloud echt wel de toekomst is voor videomanagement en bewaking. “Momenteel werkt 20 procent van de VMS-markt in de cloud. Tegen 2026 zal dat naar verwachting een derde zijn”, besluit hij.

Uitgelicht artikel Milestone Kite™ neemt een vliegende start
businesskitemilestonevaas

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals