Interview

Inspelen op trends en uitdagingen in dataopslag: interview met Miléna Laurent (Synology)

Interview synology
In dit schriftelijk interview beschrijft Miléna Laurent, Product Manager voor Synology in België, hoe de opslagaanbieder inspeelt op veranderingen en uitdagingen op de opslagmarkt.

Hoe positioneert Synology zich op de Benelux-markt?

We zijn breed aanwezig op de B2C-markt, consumenten kennen ons en gebruiken onze producten al meer dan een decennium. Synology behoudt zijn positie als het toonaangevende merk voor dataopslag en -beheer op de markt ten opzichte van andere spelers in de sector. Sommige technische enquêtes in de sector, zoals de jaarlijkse Tech Survey van TechPulse, zijn een bewijs van onze positie op de markt. Al enkele jaren staan we bovenaan de opslagcategorie in de jaarlijkse Tech Survey van TechPulse, zowel wat betreft marktaandeel als tevredenheidsscore. Dit plaatst Synology voor merken als HPE of Dell Technologies, wat aantoont dat het Belgische B2B-landschap veel waardering en vertrouwen heeft voor Synology.

Welke producten zijn het belangrijkst voor deze regio?

Synology is breed geïmplementeerd op de B2C-markt, met meer dan 85% marktaandeel. Ons doel is om onze positie op de B2B-markt te behouden door oplossingen voor dataopslag te leveren die toegankelijk en kostenefficiënt zijn voor het MKB-niveau en hoge prestaties bieden in een multicloudomgeving voor het enterpriseniveau. We zijn echter absoluut niet van plan om de verbetering van onderzoek en ontwikkeling voor de B2C-markt te laten vallen. Het is erg belangrijk voor ons om al onze kennis te gebruiken om ons aan te passen aan alle verschillende soorten behoeften. Synology past bij een zeer grote groep klanten, dus het kan moeilijk zijn om te zeggen welk product belangrijker is, maar historisch gezien zijn onze Plus-serie DiskStations voor B2C en prosumer onze bestsellers. Ze combineren gebruiksgemak en prestaties, die de Belgische consumenten nodig hebben vanwege de technische kennis van de markt, terwijl andere markten misschien niet dezelfde hoeveelheid prestaties nodig hebben. Wat betreft B2B zijn onze RackStations zeer populaire producten omdat ze ongelooflijk kostenefficiënt en krachtig zijn, en we zien ook een zeer sterke interesse voor onze nieuwste Enterprise-level units zoals onze HD6500 (gezien de mogelijkheden voor hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid die tot 1PB opslagruimte bieden) of onze nieuwste FlashStations apparaten (zoals FS3410) die onze krachtigste productlijn zijn.

Hoe onderscheidt Synology zich van andere opslagaanbieders in de Benelux?

Synology heeft zich in de eerste plaats altijd gericht op de software die in onze machines is geïntegreerd. Dit begint met DSM, ons besturingssysteem, dat al jaren wordt geprezen om zijn gebruiksgemak en ontwerp. Dit is wat ons het meest zal onderscheiden. Bovendien, omdat we complete en gratis softwareoplossingen aanbieden, zoals Active Backup for Business, zijn we zeer kostenvriendelijk en betaalbaar voor alle soorten klanten. Onze software is goed ontwikkeld en geïntegreerd in onze hardware, waardoor een “all-in-one” gebruik van back-up, bewaking, virtualisatie, samenwerking, op een betaalbare manier mogelijk is. We hebben veel use cases van bedrijven die het meeste uit hun Synology-apparaat halen door het te gebruiken voor meerdere van deze functies. Synology staat op de 2e plaats in de categorie back-upsystemen van TechPulse’s Tech Survey, wat aantoont dat Synology zowel in hardware (1e) als software (2e) enorm wordt vertrouwd in België.

Hoe ziet u de huidige trends in de industrie van opslag- en netwerkoplossingen?

De opslagindustrie ontwikkelt zich in hybride oplossingen, met een combinatie van private en public cloud voor meer veiligheid: uitdaging van elk probleem dat kan optreden bij virtuele en fysieke schade. De hybride focus is ook gericht op opslagflexibiliteit – naarmate organisaties meer waarde willen halen uit hun gegevens, worden hybride oplossingen steeds efficiënter in het leveren van de prestaties die organisaties nodig hebben, terwijl ze de kosten van snelgroeiende datavolumes beheersen. Hybride opslagoplossingen slaan actieve en vaak geraadpleegde gegevens op flash-opslag op, die de beste prestaties en de hoogste efficiëntie kunnen bieden, terwijl ze tegelijkertijd inactieve of minder belangrijke gegevens op goedkopere media opslaan. De sleutel tot effectieve hybride opslagoplossingen is het vinden van een oplossing die de complexiteit van het beheren van sterk gedistribueerde gegevens kan verminderen, de last voor IT-teams kan verminderen en de kosten van gegevensbeheer kan verlagen. Bovendien vereist de permanente stijging van de behoefte aan opslagcapaciteit oplossingen die grote volumes en opslaggroottes kunnen beheren. De andere grote trend is volledige NVMe-modellen voor een zeer snelle en vloeiende toegang tot de gegevens. De behoefte aan snelheid en vloeiendheid neemt toe, en alle aanbieders zullen daaraan moeten voldoen.

Uitgelicht artikel De nieuwe AI-camera’s van Synology: slimme en intuïtieve videobewaking

Wat betreft netwerken is de verschuiving naar remote en hybride werkmodellen de vraag naar netwerkoplossingen die een veilige en betrouwbare connectiviteit voor remote medewerkers kunnen bieden, toegenomen. Automatisering van netwerktaken en -operaties is ook in opkomst. Automatisering helpt klanten bij het stroomlijnen van configuratie-, beheer- en probleemoplossingsprocessen, waardoor handmatige fouten worden verminderd en de algehele netwerkefficiëntie wordt verbeterd.

Hoe reageert Synology op het toenemende belang van gegevenssoevereiniteit, -bescherming en -privacy?

Ten eerste, omdat onze primaire focus op private cloudoplossingen ligt, zijn de machines eigendom van de klanten en zijn hun gegevens veilig in hun huis of kantoor. Daarnaast bieden we een groot aantal lagen om de gegevensbescherming te garanderen, van enterpriseniveau tot individueel niveau, met verschillende lagen van bescherming: beveiliging in de verbinding dankzij de mogelijkheid om HTTPS- of SRTP-toegang te gebruiken wanneer het nodig is om op afstand toegang te krijgen tot de gegevens een privénetwerk, ook beveiliging in het systeem met privilege-instellingen en dubbele autorisatietools zoals Secure SignIn en de mogelijkheid om 2FA in te stellen De gegevens zijn veilig in elk Synology NAS-apparaat, met de hoogste standaard van versleuteling, AES-256. Voor onze cloudoplossingen is ons Europese datacenter gevestigd in Frankfurt, dus het is absoluut GDPR-conform en de gegevens verlaten het continent niet. We volgen de Europese regelgeving strikt, klanten hoeven zich geen zorgen te maken. We hebben ook enkele hybride cloudoplossingen, voor een totale dubbele synchronisatie tussen sommige C2-cloudoplossingen en de NAS. Gegevensprivacy is – terecht – een enorm onderwerp in de EU en Synology zal ervoor blijven zorgen dat zijn Europese klanten gerust kunnen zijn over hun gegevens die op Synology-producten of -software worden beschermd.

Wat is de invloed van cloudopslag op de activiteiten van Synology?

De opkomst van cloudopslag heeft de afgelopen jaren de vraag naar netwerkoplossingen die veilige en betrouwbare connectiviteit voor externe medewerkers kunnen bieden verhoogd. Automatisering van netwerktaken en -operaties is ook in opkomst. Automatisering helpt klanten bij het stroomlijnen van configuratie-, beheer- en probleemoplossingsprocessen, waardoor handmatige fouten worden verminderd en de algehele netwerkefficiëntie wordt verbeterd.

Synology heeft zich altijd gericht op de software die in hun machines is geïntegreerd. Dit begint met DSM, hun besturingssysteem, dat al jaren wordt geprezen om zijn gebruiksgemak en ontwerp. Dit is wat Synology het meest onderscheidt. De software is goed ontwikkeld en geïntegreerd in de hardware, waardoor een “all-in-one” gebruik van back-up, bewaking, virtualisatie en samenwerking, op een betaalbare manier mogelijk is. We hebben veel usecases van bedrijven die het meeste uit hun Synology-apparaat halen door het te gebruiken voor meerdere van deze functies. Synology staat op de 2e plaats in de categorie back-upsystemen van TechPulse’s Tech Survey, wat aantoont dat Synology zowel in hardware (1e) als software (2e) enorm wordt vertrouwd in België.

Wat betreft gegevenssoevereiniteit, -bescherming en -privacy in de EU: Synology heeft zich altijd gericht op het leveren van oplossingen die toegankelijk en kostenefficiënt zijn voor het MKB-niveau en hoge prestaties bieden in een multicloudomgeving voor het enterpriseniveau. Hun Europese datacenter is gevestigd in Frankfurt, dus het is absoluut GDPR-conform en de gegevens verlaten het continent niet. Ze volgen de Europese regelgeving strikt, klanten hoeven zich geen zorgen te maken over hun gegevens die op Synology-producten of -software worden beschermd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business