Nieuws

Kaspersky Benelux gaat dicht

Kaspersky Lab Benelux gaat dicht, meldt technologiesite Datanews. Er zouden vijf Belgen en 35 voltijds equivalenten in Nederland ontslagen worden bij het beveiligingsbedrijf.

“Kaspersky Lab Benelux is no more”, zo schrijft de beveiligingsevangelist bij Kaspersky Eddy Willems op Twitter. En hij vervolgt: “Samengevat: ik ben op zoek naar een job.” In een telefonische reactie laat Willems weten dat op dit ogenblik Kaspersky Lab Benelux zo goed als gesloten is, op een beperkte permanentie na.

De Benelux-afdeling heeft volgens Datanews geen verklaring voor de sluiting. Het afgelopen jaar zou ze immers nog dertig procent groei hebben geboekt. Daar staat dan weer tegenover dat Kaspersky Labs Benelux een vreemde eend in de bijt is. Het is nog een van de weinig overblijvende franchises.

Kort geding
De problemen begonnen op 31 december, toen het Russische Kaspersky Lab de toegang tot het systeem voor de zakelijke licenties eenzijdig afsloot. Daardoor kon de Benelux-franchise geen corporate licenties meer leveren. Ze konden enkel nog putten uit de voorraad consumentenproducten.

Op 25 januari start een kort geding over het dispuut tussen de Benelux en Rusland.

 

Update 06/01/2010 14u31: telefonische reactie Eddy Willems toegevoegd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business