HP gaat op de CES-beurs voor consumentenelektronica een laptop met de nieuwe Core i5-processor van Intel tonen. Er komt ook een minder krachtig broertje met de Core i3-processor. De laptop van 15,6 inch (42 cm) zal een Intel Core i5-430M-processor hebben die op 2,26 gigahertz draait. Met Intels Turbo Boost-technologie kan de processor automatisch met […]

Advertentie

HP gaat op de CES-beurs voor consumentenelektronica een laptop met de nieuwe Core i5-processor van Intel tonen. Er komt ook een minder krachtig broertje met de Core i3-processor.

De laptop van 15,6 inch (42 cm) zal een Intel Core i5-430M-processor hebben die op 2,26 gigahertz draait. Met Intels Turbo Boost-technologie kan de processor automatisch met een hogere snelheid draaien, namelijk 2,53 gigahertz. De laptops met de Core i3-chip kun je niet overklokken.

De prijs van de laptop zal in de VS ergens tussen de 900 en 920 dollar liggen.

[related_article id=”152275″]

Nieuw in de i3 en i5
De i3 en de i5 hebben een technologie aan boord die hyper-threading heet. Daardoor kan een processor twee keer zoveel taken, of threads, tegelijkertijd aan. Dat kunnen de huidige chips met twee kernen niet.

Ook nieuw bij de Intel-chips is de integratie van twee processorkernen en een grafische kern in één chip. Dat levert een lager energieverbruik op, wat de batterijduur van de laptop ten goede komt.