Netwerkspecialist Cisco Systems gaat binnenkort een thuisversie testen van zijn product TelePresence. Daarmee kunnen consumenten met hun highdefinition-tv een videoconferentie opzetten. Dit nieuws is bekendgemaakt op de CES-beurs in Las Vegas. Het product wordt in de VS getest samen met telecombedrijf Verizon. In Frankrijk volgt een test samen met France Telecom. Voor een videoconferentie in […]


Netwerkspecialist Cisco Systems gaat binnenkort een thuisversie testen van zijn product TelePresence. Daarmee kunnen consumenten met hun highdefinition-tv een videoconferentie opzetten.

Dit nieuws is bekendgemaakt op de CES-beurs in Las Vegas. Het product wordt in de VS getest samen met telecombedrijf Verizon. In Frankrijk volgt een test samen met France Telecom. Voor een videoconferentie in hoge definitie is immers veel bandbreedte nodig. Vooral de uploadsnelheid kan voor consumenten een struikelblok zijn.

De Amerikaanse netwerkspecialist levert al enkele jaren videoconferentietechnologie aan bedrijven, maar wil dit in de toekomst dus ook aan consumenten aanbieden. Meer info over het product volgt later dit jaar.


De aankondiging komt ongeveer gelijktijdig met het nieuws dat Skype iets soortgelijks gaat doen met LG en Panasonic. Beide televisiefabrikanten brengen dit jaar een aantal televisietoestellen uit waarop Skype geïnstalleerd is. Klanten kunnen hierbij een speciale 720p-webcam kopen om in hoge definitie te videochatten.