Nieuws

Ballmer toont tablet-pc’s op CES

Op de CES-beurs in Las Vegas werd reikhalzend uitgekeken naar de speech van Microsoft-baas Steve Ballmer. Zou Microsoft concurrent Apple te snel af zijn met een vernieuwende tablet? Op de Courier is het nog even wachten, zo blijkt. Maar Ballmer stelde wel een aantal andere tablet-pc’s voor.

Meervoud dus, want Steve Ballmer toonde niet één, maar drie machines. “We hebben het over iets wat even draagbaar is als een telefoon en zo krachtig als een pc die Windows 7 draait. Deze opkomende categorie van computers zou zijn voordeel kunnen doen met de aanraakmogelijkheden van Windows 7, en is perfect om onderweg te lezen en te surfen”, aldus de Microsoft-kopman.

“Onze OEM-partners leveren fantastisch werk met de tablet-pc’s die in de loop van dit jaar op de markt zullen verschijnen”, voegde hij er nog aan toe.

[related_article id=”161452″]

Weinig vernieuwende Windows-tablets
De drie toestellen die Ballmer toonde, waren een klein toestel van HP (ongeveer de grootte van een Kindle), een middelgrote Archos die wat wegheeft van een UMPC, en een grote Pegatron-tablet die uiterst geschikt lijkt om kranten en magazines op te lezen.

Echt innovatief zijn deze toestellen niet te noemen. Het zijn weliswaar mooie ontwerpen, maar verder zijn het gewone Windows 7-pc’s, zij het dan in een kleinere vorm en zonder toetsenbord maar met een touchscreen.

Hoge verwachtingen niet ingelost
Het was voor Ballmer sowieso erg moeilijk geworden om de verwachtingen van de voorbije dagen in te lossen. De New York Times beweerde dat Microsoft samen met HP een nieuw geavanceerd multimediatoestel zou voorstellen met multitouch. De Wall Street Journal deed dit idee af als nonsens en zette in op een bestaande Windows 7-tablet op nieuwe hardware van HP.

Het gekissebis tussen de twee rivaliserende kranten zorgde ervoor dat er een sfeertje van grote verwachtingen hing voor de keynote van Steve Ballmer.

Ten onrechte dus. Althans wat de fel gehypete tablets betreft. De Microsoft-baas kondigde wel aan dat het revolutionaire Project Natal, waarbij je je spelconsole kunt aansturen via lichaamsbewegingen, klaar zal zijn voor de kerstperiode van 2010.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business