Nieuws

Toshiba maakt 3D van 2D

Met de lancering van de Cell TV in de herfst van 2010 begeeft Toshiba zich ook in het duurste segment van de Europese televisiemarkt. Het toestel kan tweedimensionale beelden omzetten in drie dimensies.

De Cell TV maakt gebruik van een nieuw type processoren met 143 keer meer rekenkracht, kondigt Maasaaki Osumi, de baas voor digitale media bij Toshiba, aan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Omdat het aanbod 3D-films voorlopig nog erg beperkt is, rust Toshiba de Cell TV uit met een optie om 2D-beelden in 3D-beelden om te zetten. Hoe dat er precies uitziet, krijgen we hopelijk later deze week op CES te zien.

Toshiba zet vooral in op geavanceerde ledtechnologie. Voorlopig vertegenwoordigen ledtelevisies slechts 9 procent van de markt, maar Toshiba ziet dat in 2011 tot 34 procent evolueren. De Japanners beloven een nooit geziene beeldkwaliteit, een ultradun design en een forse besparing op het energieverbruik door het gebruik van leds.

In het netbooksegment komt Toshiba met de nieuwe NB300-reeks. Die is voorzien van een batterij die tot elf uur moet meegaan.

Met het Toshiba mediacenter en de Toshiba mediacontroller werkt het bedrijf verder aan eenvoudige synchronisatiemogelijkheden tussen verschillende media-apparaten (televisies, computers, gsm’s). Of dat ook toestellen van concurrenten mogen zijn, daarover blijft Thomas Treckentrup, Toshiba’s algemeen directeur voor productstrategie, erg vaag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business