Nieuws

Intel pakt uit op CES

Intel-baas Paul Otellini kon op de Amerikaanse CES-beurs een en ander laten zien, en deed dat ook uitvoerig. Met reden, want het bedrijf heeft enkele sterke projecten op stapel staan.

Voor Otellini’s presentatie begon, vonden bezoekers zwarte 3D-brilletjes op hun stoel. Een grap of niet: Intel slaagt er steevast in om de verbeelding van de vele tentoonstellende bedrijven aan te spreken. Op het visuele vuurwerk was het echter wachten tot het midden van de presentatie. Na een reeks indrukwekkende 3D-filmpjes en video’s begon de CEO een uiteenzetting over hoe computers het individu mooi aanvullen.

“We concentreren ons op het personaliseren van je computerervaring”, zegt Otellini. “Personal computing evolueert, in je huis en in de apparaten die je met je meedraagt.”

Draadloos video streamen
Intel gebruikt CES ook als platform om WiDi voor te stellen. De Wireless Digital-technologie streamt video draadloos van pc naar HD-televisie. Laptops met WiDi en de bijhorende draadloze adapter voor je tv zijn vanaf volgende week beschikbaar in Amerika.

Verder stelde de Intel-baas trots het AppUp Center voor: een online, volledig aanpasbare winkel waar netbookbezitters applicaties voor Windows of Linux kunnen kopen. Daarna ging het uitgebreid over Intels nieuwe 32 nanometer-microchip, de nieuwe i3, i5 en i7 Core-processors en zelfs een smartphone van LG. Die smartphone zal Intels Moorestown-technologie gaan gebruiken om HD-video af te spelen.

Meer dan vierhonderd laptop- en pc-ontwerpen zullen de nieuwe Core-processors krijgen, volgens het bedrijf. Als Otellini’s presentatie-initiatieven ook echt werkelijkheid worden, laat Intel een stevige voetafdruk na in de elektronicawereld die veel verder gaat dan traditionele pc’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business