Wataro.com is de eerste Belgische website waar men echt geld kan winnen met spelletjes. De inspiratie voor Wataro komt van gelijkaardige, internationale websites als Gameduell.nl, King.com en Gamesville.com. Je kan er een tiental casual videospelletjes spelen (onder meer Tetris, Bejeweled en Bricks) tegen andere spelers, ofwel gewoon voor het plezier ofwel voor de inzet van een […]

Advertentie

Wataro.com is de eerste Belgische website waar men echt geld kan winnen met spelletjes.

De inspiratie voor Wataro komt van gelijkaardige, internationale websites als Gameduell.nl, King.com en Gamesville.com. Je kan er een tiental casual videospelletjes spelen (onder meer Tetris, Bejeweled en Bricks) tegen andere spelers, ofwel gewoon voor het plezier ofwel voor de inzet van een klein geldbedrag. Inkomsten haalt Wataro uit commissies op de inzet.

"Het zijn allemaal spelletjes die op handigheid gebaseerd zijn en niet op geluk", zegt medeoprichter Matthieu Ullens. "Van casinotoestanden houden we ons ver. We zorgen er ook voor dat er geen minderjarigen voor geld kunnen spelen. Betalingen per gsm, het favoriete betaalmiddel van jongeren, aanvaarden we bijvoorbeeld niet."

Vooral dertigers
Volgens Ullens zijn 28- tot 50-jarigen de belangrijkste doelgroep, 30- tot 35-jarigen de grootste uitschieters. "De site is bedoeld voor mensen die eventjes willen relaxen met een leuk spelletje. De gemiddelde speelduur per spel is ongeveer vier minuten en de gemiddelde inzet is veertig cent. We gaan ook voor honderd procent fair play, alle tegenstanders spelen tegen dezelfde condities en we zorgen ervoor dat heel goede spelers nooit tegen beginnelingen uitkomen."

Het idee voor Wataro is ontstaan rond oktober 2008. Een maand later al konden Ullens en zijn vennoot Quentin Janssens een eerste investeerder strikken. Ondertussen is ook het fonds Arkafund mee ingestapt in Wataro, maar voor welk bedrag wil Ullens niet onthullen.

De site mag dan jong zijn, ze is niet gespeend van Europese ambities. "We lanceren tegelijk in België, Frankrijk, Nederland en Polen", legt Ullens uit. "We zijn nu met drie mensen die alles draaiende houden, maar als de eerste evaluatie (na een half jaar) positief is, gaan we aanwerven. Ter vergelijking: Gameduell heeft honderdvijftig man in dienst."