Piraterijscanner ziet 25.000 overtredingen

Frankrijk staat weer een stap dichter bij het monitoren van zijn internetverkeer. Het bedrijf dat de technische controle van P2P-downloads moet uitvoeren kan tot 25.000 overtredingen per dag vaststellen, volgens 01Net.

Het bedrijf Trident Media Guard (TMG) is geselecteerd door de Franse film- en muziekindustrie om P2P-netwerken te controleren. Het bedrijf houdt zich al sinds 2002 bezig met het detecteren en filteren van illegale downloads.

TMG zal controleren op bijna tienduizend audiovisuele werken, op de vier actiefste P2P-netwerken. Welke dat precies zijn, wordt niet gezegd.

Gegevens naar Hadopi
De gegevens die het bedrijf verzamelt, worden beoordeeld door de SCPP, een vereniging van muziekproducenten. Die gegevens worden vervolgens doorgespeeld aan Hadopi. Dat is de overheidsorganisatie die de piraterijscanner beheert. Ook de providers werken mee. Zij moeten de identiteit van de downloaders achterhalen op basis van de IP-adressen.

Geïdentificeerde internetters die illegaal downloaden krijgen een waarschuwing, die bij herhaaldelijke overtreding kan leiden tot verlies van de internetverbinding. Volgens 01Net kunnen dat er tienduizend per dag zijn, al kan dat aantal nog stijgen.

Ten vroegste in april
Een belangrijke vraag is wanneer de filter in werking zal treden. De SCPP wil dit zo snel mogelijk testen, maar het technische aspect moet nog worden goedgekeurd door de CNIL, de Franse privacycommissie.

Die is momenteel echter nog bezig met het bestuderen van de laatste decreten van de Hadopiwet en heeft nog twee maanden om hierover te beslissen. De piraterijscanner wordt dus op zjin vroegst in april opgestart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business