Nieuws

Coffee 0.1 R3

De steeds grotere opslagcapaciteit van usb-sticks zorgt ervoor dat je makkelijk je favoriete programma’s meeneemt. Dankzij het programmaatje Coffee weet een gastcomputer die programma’s ook meteen te vinden.

Coffee is een uiterst handig stukje software dat bestandsextensies koppelt aan de programma’s van jouw voorkeur. Dat betekent in de praktijk dat een mp3-bestand steevast wordt geopend met Foobar, Winamp of een andere lievelingsapplicatie, terwijl de standaard mediaspeler van Windows gesloten blijft. Coffee wordt geactiveerd met een dubbele klik, waardoor je geen nieuwe sneltoetscombinaties hoeft te onthouden.

Gelukkig is er ook gedacht aan een pauzeknop als je even niet van de diensten van Coffee gebruik wilt maken.

Tweede programma als reserve
Coffee biedt eveneens de mogelijkheid om een tweede voorkeursapplicatie als reserve aan te duiden, zodat je snel kunt overschakelen. Dat doe je door de Alt-toets in te drukken voor je dubbelklikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een tekstdocument met Abiword te starten voor een snelle bewerking en later nogmaals met OpenOffice.org voor geavanceerde handelingen.

Alle acties van Coffee vinden plaats vanuit het systeemvak, waar een pictogram van een koffieboon verschijnt. Onder dat pictogram vind je ook andere handige functies terug. Zo kun je via Type and Run snel draagbare programma’s starten aan de hand van vooraf ingestelde trefwoorden.

Het is ook mogelijk om de dubbelkliksnelheid aan te passen en de locatie van een bestand te wijzigen als die in de tussentijd is veranderd.

Weinig uitleg
Het instructiebestand is nogal summier: zo wordt er niet vermeld dat Coffee ververst moet worden om nieuwe koppelingen compleet te maken.

We weten verder niet zo goed wat te doen met de Monitored Window Function, omdat daarover absoluut geen uitleg wordt gegeven. Wel erg handig vinden we dat Coffee al zijn instellingen wegschrijft naar een eigen configuratiebestand. Dat maakt het programma compleet draagbaar. Bovendien laat het op die manier geen sporen achter.

Coffee 0.1 R3
Prijs: gratis (februari 2010)

PRO: geen sneltoetscombinaties onthouden; snel je favoriete programma’s starten; pauzefunctie aanwezig.
CONTRA: meegeleverde instructies zijn erg summier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business