Nieuws

Adobe en Steve Jobs bekvechten over Flash

Apple-baas Steve Jobs noemt Adobe Flash als hoofdoorzaak voor crashende Macs. Een topman van Adobe haalt op zijn beurt uit naar Apple-producten zonder Flash.

Jobs’ uitval naar Adobe is te lezen in het Amerikaanse magazine Wired. Hij noemt het bedrijf lui.

“Ze hebben al dit potentieel om interessante dingen te doen, maar dat weigeren ze gewoon. Ze doen niets met de aanpak die Apple gebruikt, zoals Carbon."  De Apple-CEO doelt op een API voor Mac OS X-toepassingen.

[related_article id=”158256″]

Verder legt Jobs uit waarom Apple geen Flash aanbiedt op zijn nieuwe iPad: “Als een Mac crasht, is dat vaak door Flash. Niemand zal Flash nog gebruiken, de wereld schakelt over op HTML 5.”

Adobe reageert
Kevin Lynch, de technologisch topman van Adobe, heeft gereageerd in een blogpost. Hij verwijst niet letterlijk naar de uithaal van Jobs, maar wel naar de afwezigheid van Flash op “een recent magisch toestel”. Apples iPad dus.

Lynch neemt de verdediging van Flash op zich. Zo ziet hij HTML 5 niet als vervanger voor Flash. Zijn redenering is dat HTML niet zo betrouwbaar is. Neem nu video: 75 procent van de filmpjes op het web gebruikt Flash. Dat terwijl er geen consensus is rond een gemeenschappelijk formaat voor browsers. “Gebruikers en contentmakers zouden teruggegooid worden naar de middeleeuwen van het internet”, aldus Lynch.

Don’t be evil
Ook Google heeft een veeg uit de pan gekregen van Jobs. “De mantra ‘Don’t be evil’ is bullshit”, zegt de Apple-CEO. Google heeft in tegenstelling tot Adobe nog niet gereageerd.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business