Nieuws

LaCie Starck Desktop Hard Drive

De vormgeving is bij de producten van LaCie altijd een belangrijk onderdeel geweest en dat is met deze Starck Desktop Hard Drive niet anders. Het toestel ziet er uit als een stijlvolle donkergrijze baksteen en het weegt ook zoveel. Aan de voorkant zien we een fascinerend glanzend, golvend uitsteeksel, dat ons nog het meest doet denken aan onze eerste kennismaking met het vloeibare metaal kwik.

Net als toen hebben we de neiging om het golvend oppervlak aan te raken en dat is ook de bedoeling. Door delen van de voorkant kort aan te tikken dan wel langer aan te raken, kan je toepassingen starten. Welke toepassingen dat zijn, kan je zelf bepalen met de LaCie Desktop Manager.

Meegeleverde software
Ook leuk: het statuslampje van de Starck Desktop Hard Drive projecteert een klein oranje plusteken op je bureau, dat aan en uit gaat wanneer er schijfactiviteit is. Raak je de voorkant van het toestel aan om een toepassing te starten, dan wordt dat plusje groen.

Naast de Desktop Manager kan je nog andere software installeren van op de Starck Desktop Hard Drive, waaronder USB Boost (een driver die snellere overdrachtsnelheden mogelijk moet maken) en Genie Backup Assistant. Met USB Boost geïnstalleerd schommelt de overdrachtsnelheid naar de LaCie rond de 27 à 28 MB per seconde op ons testsysteem.

Het back-upprogramma is duidelijk en toch uitgebreid, zo kan je naast mappen en bestanden ook profielen en plug-ins back-uppen. Met een schema kan je aangeven wanneer er automatische back-ups moeten worden genomen. De voortgang kan je enkel procentueel volgen en dus niet qua tijd.

LaCie Starck Desktop Hard Drive
Prijs: 99 euro (1 TB)  (januari 2010)

PRO: Overdrachtsnelheid, software
CONTRA: Vrij zwaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business