Nieuws

Wavemaster MOBI Mobile Speaker System

Een draagbare speaker voor mobiele telefoons lijkt een gat in de markt, gezien de toenemende multimediamogelijkheden van deze toestellen. De Wavemaster bewijst dan ook zijn nut, maar hij laat wel enkele steken vallen.

Vrijwel elke telefoon kan tegenwoordig uitgerust worden met een geheugenkaartje van één of meerdere gigabytes, maar het is praktisch onmogelijk om de media op die kaartjes aan anderen te laten horen. Dat komt voornamelijk door de merkeigen geluidsuitgangen waarmee elke fabrikant aan komt zetten.

Wavemaster introduceert daarom de Mobi, een draagbaar speakertje dat wordt geleverd met kabels voor de meest gangbare mobiele toestellen.

Past perfect
De ufovormige Mobi past precies in de handpalm en heeft een ergonomische inklapbare voet waar een aan-uitschakelaar en een mini-USB-aansluiting in zijn verwerkt. Ook treffen we aan de onderkant een 3,5 mm-audioaansluiting aan, zodat we het direct kunnen aansluiten op een muziekspeler. We vinden deze kabel echter te kort en vrezen dat hij na langer gebruik beschadigd zal raken.

De Mobi is speciaal uitgerust voor mobiele telefoons en heeft daarom aansluitingen in huis voor Nokia- en Sony Ericsson-toestellen, allebei fabrikanten die bekend staan om hun multimediatelefoons. Dankzij de mini-USB-kabel worden ook mensen met smartphones op hun wenken bediend. Het is lastig om kabels te leveren voor alle modellen, maar toch zal het aantal incompatibele telefoons niet al te groot zijn.

Een stopcontact is niet nodig, omdat je de speaker tijdens het spelen kunt opladen via de meegeleverde USB-kabel. Dat zorgt volgens de fabrikant voor vier uur speeltijd.

We vinden de Mobi tijdens onze tests zuiver klinken, maar zijn niet echt onder de indruk van het volume.

De speaker zal in een lawaaierige omgeving al snel overstemd worden. We missen bovendien een volumeregelaar, al kunnen we hier natuurlijk ook de volumeknop van de telefoon of mp3-speler voor gebruiken.

Dertig euro is zeker geen slechte prijs voor een mobiele speaker, al lijkt het ons niet verstandig om de klein uitgevallen kabel die bij jouw toestel hoort kwijt te raken.

Wavemaster MOBI Mobile Speaker System
Prijs: 29,95 euro (maart 2010)

PRO: werkt samen met groot aantal producten; ergonomisch ontwerp; zuiver geluid.
CONTRA: audiokabel op riskante plaats gemonteerd; aansluitingen te kort; geluid niet hard genoeg voor luidruchtige omgevingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business