Valve bevestigt Steam voor de Mac

Eigenaars van een Mac krijgen er binnenkort flink wat games bij. Na een kleine teaser bevestigt spelfabrikant Valve dat het Steam-gameplatform, inclusief titels als Counter-Strike en Team Fortress 2, naar de Mac komt.

Het gaat zowel om Steam, een platform voor online gaming, als Source, de gaming-engine (de ‘motor’) achter de spellen van Valve. Vanaf april zullen onder meer Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal en de Half-Life-reeks voor de Mac beschikbaar zijn.

In totaal biedt Steam meer dan duizend games aan. Al zullen het vooral de spellen van Valve zelf zijn die het eerst voor de Mac beschikbaar zijn. Voor de games op Steam is de verschijning afhankelijk van de spelontwikkelaars.

Maar één keer kopen
John Cook, die bij Valve instaat voor de ontwikkeling van Steam, kondigt ook aan dat zijn bedrijf toekomstige games tegelijk voor Windows, Mac en de Xbox 360 zal uitbrengen. Mac en pc krijgen ook dezelfde multiplayeromgeving met dezelfde servers en spellobby’s. Het platform zelf zit momenteel in een bètafase.

Bijzonder interessant voor wie beide systemen gebruikt is de nieuwe functie Steam Play. Daarmee kun je een Steamspel voor de pc gratis spelen op een Mac en omgekeerd. Ook wisselen tussen beide systemen is mogelijk.

Het eerste spel dat Valve simultaan voor Mac en pc uitbrengt zal Portal 2 zijn. Dit spel wordt verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business