Gps-fabrikant Garmin heeft een driejarig contract afgesloten met het Canadese bedrijf Intermap Technologies. Intermap maakt driedimensionale navigatiekaarten, de belangrijkste nieuwe ontwikkeling in gps-land. De hevige concurrentie in de navigatiemarkt bereikt nieuwe hoogten, en het leuke is dat de belangrijkste spelers Garmin en TomTom elkaar onder meer op technologisch vlak bestrijden. 3D-navigatie is een van de […]

Advertentie

Gps-fabrikant Garmin heeft een driejarig contract afgesloten met het Canadese bedrijf Intermap Technologies. Intermap maakt driedimensionale navigatiekaarten, de belangrijkste nieuwe ontwikkeling in gps-land.

De hevige concurrentie in de navigatiemarkt bereikt nieuwe hoogten, en het leuke is dat de belangrijkste spelers Garmin en TomTom elkaar onder meer op technologisch vlak bestrijden.

3D-navigatie is een van de belangrijkste vernieuwingen waar de grote spelers aan werken. Via het contract met Intermap zal Garmin hoogte-informatie kunnen toevoegen aan zijn bestaande kaarten, waardoor een 3D-visualisatie mogelijk wordt.

Intermap zet zich met het contract op de kaart als een van de referentiespelers in de sector. Ook andere gps- en kaartenmakers zullen nu mogelijk bij het bedrijf aankloppen. De beurskoers van het bedrijf steeg na de bekendmaking meteen met 18 procent.