Nieuws

Mobistar gaat voor 4G

Mobistar heeft interesse voor een 4G-licentie, zo vertelt CEO Benoit Scheen aan nieuwsdienst Reuters. Hij zegt er ook meteen bij dat hij de plannen van toezichthouder BIPT om terminatietarieven te halveren gaat aanvechten.

Scheen wil nog wel de voorwaarden voor de 4G-licenties afwachten, maar hij vindt het niet meer dan logisch dat Mobistar geïnteresseerd is. De licenties worden later dit jaar geveild.

Een netwerk van de vierde generatie, of een LTE-netwerk (long-term evolution), wil gebruikers een sneller mobiel internet geven. Zo worden films en muziek beschikbaar over het draadloze telefoonnetwerk.

Tegen lagere terminatietarieven
Scheen liet zich nog iets anders onvallen aan Reuters in de marge van de voorjaarsconferentie van de Luxembourg Fund Industry Association. Hij zei dat Mobistar niet akkoord gaat met het plan om de terminatietarieven te halveren. Dat plan had het BIPT in februari voorgesteld.

Zodra het BIPT klaar is met zijn plannen voor de Belgische terminatietarieven, gaat Mobistar beslissen welke stappen het gaat ondernemen. Het bedrijf wil graag nog een tijd hogere tarieven hanteren dan Belgacom, omdat Belgacom zoveel machtiger is. Door de terminatietarieven op hetzelfde niveau te brengen, worden kleinere spelers benadeeld.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business