Xs4all voert grootschalige IPv6-test uit

Internetaanbieder Xs4all wil bijdragen aan de oplossing voor het naderend tekort aan IP-adressen. Hiertoe start het een grote IPv6-test. Vanaf vrijdag kunnen duizend geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven.

De test zal zeker enkele maanden duren. Xs4all kiest voor een grootschalige aanpak om de kinderziektes weg te werken voor de officiële uitgifte van IPv6-adressen. De internetaanbieder verwacht alvast een probleem met de beperkte beschikbaarheid van IPv6-geschikte modems. Daar moet de klant zelf voor zorgen. De meeste zijn namelijk nog in bèta en ondersteuning is er meestal niet.

Internet bijna vol
Overschakelen op IPv6-adressen is broodnodig. De beschikbare IP-adressen onder het huidige IPv4-protocol – in totaal 4,2 miljard – zullen namelijk waarschijnlijk tussen 2011 en 2012 op zijn. Vanaf dan is alleen het uitgeven van IPv6-adressen mogelijk. In dit protocol is het aantal adressen bijna oneindig (2 tot de macht 218).

Het is echter niet vanzelfsprekend dat computers met een IPv4-adres kunnen communiceren met computers met een IPv6-adres. Daarom is het van belang om alvast huidige routers en servers aan te passen.

Geïnteresseerde klanten kunnen zich op 2 april inschrijven via de IPv6-website van Xs4all. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business