Nieuws

Microsoft besteedt IT uit aan Infosys

Microsoft gaat zijn eigen IT uitbesteden aan het Indiase Infosys. Alleen de meest strategische zaken blijven bij Microsoft.

Tegenwoordig kijkt niemand er nog van op als een groot bedrijf zijn volledige IT uitbesteedt aan een externe leverancier. Zelfs al gaat het om miljoenencontracten, het is een vrij normale praktijk: alle bedrijfsactiviteiten die geen hoofdzaak zijn, kun je beter aan iemand anders overlaten.

Maar bij Microsoft kun je moeilijk stellen dat IT geen kernactiviteit is. Dat maakt het des te opmerkelijker dat het beheer van de IT overgelaten wordt aan een externe partij. Microsoft herhaalt immers met de regelmaat van de klok dat ze zelf hun eigen technologie gebruiken en dat ze daardoor zo’n goede producten kunnen maken. "Je eigen hondenvoer eten", zo noemen ze het. Hondenvoermakers die hun eigen spul proeven, maken beter hondenvoer, zo is de redenering.

[related_article id=”161452″]

Geen interne taken naar externen
Volgens een officiële reactie van Microsoft tegenover onze Amerikaanse collega’s van ZDNet.com zal de overeenkomst met Infosys geen impact hebben op de werknemers van Microsoft. Infosys zal alleen alle taken die nu al bij externe leveranciers zijn ondergebracht voor zijn rekening nemen. Dat zou efficiënter zijn. Microsoft claimt dat er geen nieuwe interne taken naar een externe leverancier verhuizen.

In een interview met ZDNet.com vertelt Anand Nataraj, hoofd van Infrastructure Management Services, meer over de deal: “Infosys werkt nu al met Microsoft. Meer dan negentig procent van dit werk is nieuw voor Infosys.”

Nataraj wil niet vertellen hoeveel geld de deal met Microsoft waard is en hij wil al evenmin kwijt hoeveel mensen ervoor zullen werken: “Het is een wereldwijde overeenkomst die alle faciliteiten en het partnersysteem van Microsoft overspant.”

Microsoft behoudt nog wel enkele strategische functies in het beheer van zijn IT. De softwarereus zal dus maar een klein deel van zijn hondenvoer zelf consumeren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business