Nieuws

Apple wil iPhone-prototype terug

De mist rond de nieuwste iPhone trekt langzaam op. Apple heeft officieel bevestigd dat het opgedoken prototype zijn eigendom is, en eist het zelfs terug. Niet Engadget maar concurrent Gizmodo blijkt het in handen te hebben, en zou er zelfs voor betaald hebben.

Technologiewebsite Engadget stak concurrent Gizmodo gisteren de loef af met de eerste foto’s van wat nu de nieuwe iPhone blijkt. Hoe de site dat heeft gedaan is een mysterie. Gizmodo, dat het apparaat in handen heeft, kon niet achterblijven en postte een uitgebreide review en een video.

Gestolen?
Fabrikant Apple bevestigt de vermoedens in een brief aan Brian Lam, de hoofdredacteur van Gizmodo. Die reageerde op zijn blog als volgt: “We wisten niet dat hij gestolen was toen we hem kochten. Nu we zeker weten wie de eigenaar is, zullen we het toestel met plezier terugbezorgen. P.S.: Wees niet te hard voor degene die de iPhone verloor.”

[related_article id=”158256″]

Die onfortuinlijke ziel zou Gray Powell heten. De Apple-medewerker zou zijn iPhone in een Duitse bar in Californië achtergelaten hebben. Het meest getweete scenario is dat een dronken man (Powell zelf?) het aan de tussenpersoon gaf, die het op zijn beurt aan Gizmodo bezorgde.

Tussenpersoon
De onbekende tussenpersoon heeft de identiteit van de eigenaar van het toestel achterhaald aan de hand van de Facebookapplicatie op de telefoon. De dag na de vondst zou Apple het toestel van op afstand onklaar gemaakt hebben.

Gizmodo beweert dat het contact heeft opgenomen met Powell, om hem zijn verloren toestel terug te bezorgen. Hij zou echter gevraagd hebben dit via zijn werknemer te regelen. Deze nieuwe geruchten roepen enkele vragen op.

Waarom beweert Gizmodo betaald te hebben voor de iPhone, hoeveel en aan wie? Hoe kon Engadget de eerste foto’s bemachtigen? En is het niet verdacht dat de favoriete technologieblog van Apple-goeroe Steve Jobs naar eigen zeggen Gizmodo is.

Of het nu om een (geslaagde) pr-stunt van Apple gaat of om een flater van een onoplettende werknemer blijft onduidelijk. Wel zeker is dat er binnenkort een nieuwe iPhone op de markt komt die, als het prototype onveranderd blijft, enkele veelbelovende upgrades krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business