Nieuws

Image Analyzer 1.31

Je wilt je foto’s verfijnen, maar instappers als Paint schieten flink tekort en krachtpatsers als Photoshop vind je te duur. Dan is Image Analyzer mogelijk iets voor jou: een gratis beeldbewerker met een flink aantal geavanceerde functies.

De tool kan alvast met de populairste beeldformaten overweg, waaronder jpeg (2000), png, bmp, gif en ico; psd hoort daar echter niet bij. Je kunt op de site voor een languagepack terecht, maar de Nederlandse vertaling blijkt vooralsnog niet tot in alle menuhoeken doorgedrongen.

[download_file]

Vanzelfsprekend tref je in het programma klassiekers aan als het herschalen en bijsnijden van foto’s, (automatische) kleurcorrecties, het verwijderen van rode oogjes, contrastverbetering enzovoort. Maar er is nog meer.

Filters en bewerkingen
Zo tref je hier ook een reeks filters aan (wij tellen er 14) waarvan de meeste zich via schuifbalken laten bijstellen. Er is geen voorbeeldvenster en de aanpassingen zetten zich meteen door in de originele foto. Uiteraard verdwijnen die weer zodra je op Annuleren drukt.

Verder heeft Image Analyzer nog allerlei bijkomende bewerkingsmogelijkheden, waarvan een aantal duidelijk de meer gevorderde gebruiker op het oog heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een optie om IGS-kwantificering toe te passen (Improved Gray Scale of verbeterde grijswaarden, een compressietechniek) of om een stapsgewijze cosinus-transformatie door te voeren.

Ook het omzetten van het kleurmodel is mogelijk, bijvoorbeeld van RGB naar een uitgesplitst CMYK-model. Jammer dan weer dat het werken met lagen niet wordt ondersteund.

De verwerkingssnelheid blijkt sterk functiegebonden: sommige bewerkingen zetten zich erg snel door, terwijl andere behoorlijk wat op zich laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business