Google fotografeert in winkels

Google experimenteert in enkele Amerikaanse, Australische en Japanse steden met een nieuwe uitbreiding van Street View. Het stuurt zijn fotografen op pad om de binnenkant van winkels en restaurants te fotograferen.

Google Maps biedt al enige tijd een functie aan waarmee je foto’s kan opvragen van bepaalde straten. Onder de naam Street View stelt de dienst je onder andere in staat de etalages van winkels te bekijken.

Als een winkelier zijn zaak aan Google Places toevoegt, verschijnt er bovendien in Street View een label waarop je kan klikken voor meer informatie. Met de nieuwe functie zou je zo echter ook kunnen kiezen om in de winkel zelf een kijkje te nemen.

[related_article id=”158578″]

Privacy en veiligheid
De nieuwe uitbreiding van Street View wekt wel enige ongerustheid op. Er wordt gesuggereerd dat het voor criminelen nu wel erg gemakkelijk wordt een overval te plannen.

Met Street View konden ze al mogelijke vluchtroutes bekijken; met Store View zouden ze nu ook de beveiliging en verschillende uitgangen kunnen bestuderen.

Massa werk
In tegenstelling tot Street View vereist Store View een heleboel werk. Waar Google bij het eerste geval speciaal uitgeruste auto’s door de straten stuurt, moet er voor Store View een fotograaf ter plaatse gaan.

Momenteel gebeurt dat op afspraak met de winkel- of restaurantuitbaters. Maar Google voorziet ook een optie voor zaakvoerders om zelf foto’s in Google Places te uploaden.

Bij ons
In Nederland is Google Street View al sinds maart 2009 beschikbaar, maar er zijn nog niet meteen plannen om Nederlandse winkels te fotograferen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business