Veel nieuwe functies in Hotmail

Microsoft werkt aan een nieuwe versie van Windows Live, het vroegere Hotmail. Het wil zijn e-maildienst grondig verbeteren, en mobiel lijkt het sleutelwoord.

Afgaande op een aantal nieuwe functies die Liveside.net vermeldt, lijkt Microsoft zich te concentreren op mobiele toegang en sociale netwerken. Daarnaast krijgt de populairste e-maildienst ter wereld een modernisering, waarmee ze efficiënter moet worden.

In een gesprek met onze collega’s van CNet geeft Brian Hall, algemeen manager bij Microsoft, weinig commentaar op onderstaande functies. Al ontkent hij ze evenmin.

Zo zegt hij dat vijf procent van al het e-mailverkeer afkomstig is van (updates van) sociaalnetwerksites. Daarnaast wil Microsoft ervoor zorgen dat gebruikers zo weinig mogelijk hun inbox moeten verlaten.

De volgende nieuwe functies zouden op termijn hun opwachting maken.

Exchange ActiveSync: Hiermee krijgt Hotmail push-e-mail voor telefoons. Zo kan je zowel je mailbox, agenda als je contacten synchroniseren met het web. Vroeger was dit enkel mogelijk via IMAP, dat alleen e-mail binnenhaalde.

Full-session SSL: Tot nu toe bevatte Windows Live Mail SSL-encryptie bij het inloggen. In de nieuwe versie blijft die encryptie de hele sessie actief.

Trusted senders: Vertrouwde afzenders van e-mailberichten worden visueel gemarkeerd met een logo. Microsoft zou zich hier in het bijzonder richten op banken en soortgelijke organisaties.

Hotmail highlights: Dit overzicht moet snel tonen of er updates zijn van sociale netwerken, afspraken, verjaardagen of e-mail van vrienden.

Active views: Hotmail wil gebruikers zo veel mogelijk op zijn site houden. Zo kan je binnenkort YouTubefilmpjes meteen in een e-mail bekijken. Ook fotoalbums van Flickr worden getoond. Microsoft werkt ook samen met Amazon en eBay. Met e-mails van deze bedrijven kun je meteen acties ondernemen vanuit je inbox.

Single contactlist: Deze contactenlijst is een verzameling van je vrienden op Facebook, LinkedIn, MySpace en natuurlijk je bestaande contacten. Zo kun je vanuit Hotmail iedereen e-mailen, of al die contacten in groepen zetten, los van het netwerk waar ze vandaan komen.

Bijlagen bewerken: Dit lijkt ons een enorme tijdwinst. In plaats van een document te downloaden, openen, bewerken, opslaan en terug als bijlage te verzenden, kun je binnenkort meteen een document bewerken in Hotmail, zodat je niet eens uit je mailbox moet komen.

Verrijkte mobiele functionaliteit: de mobiele versie van Live Mail moet een even goede ervaring bieden als op de pc. Zo kun je HTML-mails bekijken en bijlagen bekijken of toevoegen. Ook het opstellen van e-mailregels moet mobiel mogelijk zijn. Daarnaast komt er een speciale variant voor gewone gsm’s.

Wanneer de functies voor iedereen beschikbaar zijn, staat nog niet vast. Twee weken geleden werd bekend dat Microsoft de nieuwe diensten de komende maanden openbaar zal testen.

activesynccontactbeheere-mailhotmailinternetnieuwssslwindowslive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals