Bitdefender waarschuwt voor Bytedefender

Antivirusbedrijf Bitdefender waarschuwt voor valse antivirussoftware. Die probeert onwetende surfers te misleiden met de naam Bytedefender.

Het valse antivirusprogramma gebruikt met Bytedefender een naam die zeer hard lijkt op die van het echte beveiligingsbedrijf Bitdefender. Op de website van het valse antivirusproduct worden aangepaste afbeeldingen en productfoto’s getoond om consumenten te misleiden.

Virussen die zich uitgeven voor legitieme antivirussoftware worden meestal scareware genoemd. Gebruikers installeren de software (die eigenlijk het virus bevat) en krijgen al snel een reeks valse virusmeldingen te zien. Zo wordt de gebruiker overhaald om een ‘volledige versie’ te kopen. Op die manier probeert Bytedefender zowel je pc te infecteren als je portemonnee iets lichter te maken.

Bitdefender, de echte antivirusmaker, heeft een oplossing klaar om geïnfecteerde gebruikers te helpen. Die kun je hier downloaden. Het virus zelf wordt overigens gedetecteerd onder de naam Trojan.fakeAV.KZO.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business