Nieuws

WallPapa 1.0.4.2

Raak je stilaan uitgekeken op die eeuwige bureaubladachtergrond, maar zie je op tegen de moeite om die regelmatig zelf aan te passen? Dan is WallPapa een uitstekende oplossing.

Nu kan je ook wel Windows 7 zo instellen dat de bureaubladachtergrond automatisch en met een ingestelde frequentie wisselt. Maar de mogelijkheden zijn toch wat beperkter en gebruikers van Windows XP en Vista zijn hoe dan ook op externe hulp aangewezen.

Wallpapa laat zich zeer eenvoudig bedienen – we hadden ook niet anders verwacht van een tooltje met een bescheiden opzet. Je duidt eerst aan uit welke map(pen) Wallpapa de foto’s voor de bureaubladachtergrond moet halen. Het programma ondersteunt zowel bmp, jpg, png als gif.

[download_file]

Wisselende achtergronden
Vervolgens stel je de gewenste frequentie in waarmee de achtergrond moet overgaan naar de volgende foto (van 1 tot 60 minuten). Je kunt tevens aangeven dat zo’n wijziging (alleen maar) moet gebeuren bij elke nieuwe opstart van Windows.

Ook kan je de stijl van de achtergrond vastleggen (Cover, Center, Tile, Stretch en Scale) en, indien van toepassing, de herschaalkwaliteit instellen. Verder laat ook de achtergrondkleur zich instellen – zinvol als de achtergrondfoto niet het volledige scherm bedekt.

Je hoeft echter niet noodzakelijk te wachten tot de volgende foto aan de beurt is. Even klikken met de middelste muisknop op het pictogram van Wallpapa volstaat om meteen de eerstvolgende foto te tonen. Jammer wel dat Wallpapa je niet toelaat foto’s rechtstreeks op te halen uit online fotodiensten als Flickr.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business