Verkiezingen Nederland domineren Twitter

Op Twitter waren de tien trending topics, de onderwerpen waarover op dat moment het meest gesproken wordt, afgelopen woensdagavond allemaal Nederlands. 

De parlementsverkiezingen zijn de aanleiding. Nederland ging gisteren naar de stembus, en daar hadden de tien populairste gespreksonderwerpen allemaal mee te maken.

Zo werd tijdens het lijsttrekkersdebat op televisie #nosdebat al snel een veelbesproken onderwerp, en ook #TK2010 deed het geruime tijd goed. Ook enkele lijsttrekkers waren een populair onderwerp.

Volgens statistiekenbureau SocialStich was de hashtag #idonotsupport woensdagavond de nummer één trending topic wereldwijd. De hashtag wordt gebruikt om te reageren op een bepaald item.

Twitter populair in Nederland
Het is niet duidelijk of dit de eerste keer is dat alle trending topics met Nederland te maken hadden. Volgens een woordvoerder van Twittercounter, het bedrijf dat statistieken van de microblog bijhoudt, ligt het aan twee zaken. Ten eerste is het medium relatief erg populair bij Nederlanders, en ten tweede speelde er op dat moment blijkbaar elders ter wereld weinig interessants.

Rond elf uur ’s avonds waren nog steeds acht onderwerpen van de tien trending topics Nederlands.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business