Nieuws

Cyberlink PowerDVD 10

3D-tv is de nieuwste trend in filmland en Cyberlink speelt daarop in door ondersteuning voor blu-ray 3D in zijn vernieuwde dvd-speler PowerDVD 10 te beloven. Samen met GPU-acceleratie en een vernieuwde interface valt deze filmsoftware op.

PowerDVD 10 heeft een vrachtlading nieuwe trucs in huis. Leerde zijn voorganger SD-films weergeven in HD, dan kun je met de Ultra 3D-uitvoering van dit pakket reguliere films omzetten naar het 3D-formaat. Cyberlink heeft ook een certificering te pakken voor blu-ray 3D, maar omdat films als Avatar nog niet beschikbaar zijn in dit formaat, belooft Cyberlink een gratis upgrade zodra dit zover is.

TrueTheater HD
Omdat we geen 3D-televisie in het testlab hebben, kijken we toch vooral naar het afspelen van dvd’s, nog steeds het dominante filmformaat. Dankzij de verschillende TrueTheater HD-effecten als beeldstabilisatie en ruisondersteuning zien onze testfilms er haarscherp uit. We vergelijken het afspelen op een HD-monitor met VLC Media Player.

De Cyberlink-applicatie heeft veel minder last van pixelvorming en brengt kleuren en contrasten enorm scherp in beeld. Als we TrueTheater uitschakelen, zijn de beelden een stuk doffer. We hebben geen afspeelproblemen bij het draaien van onze testschijven en zien de CPU-belasting tijdens het afspelen rond de 25 procent schommelen.

TrueTheater HD, geïntroduceerd bij PowerDVD 9 om SD-films in HD te kunnen weergeven, heeft GPU-acceleratie gekregen en ondersteunt nu zowel ATI Stream als Nvidia CUDA. Daardoor kan een compatibele grafische kaart wat van de werklast overnemen van de processor. De andere nieuwe effecten hebben deze mogelijkheid niet, maar worden misschien in nieuwe versies ondersteund.

Stijlvolle interface
De vernieuwde stijlvolle grijze interface van PowerDVD 10 heeft tabbladen gekregen, zodat je media eenvoudig kunt sorteren op genre (muziek, video) en doorzoeken, waarbij de integratie met videobibliotheek van Windows 7 ons bevalt. Het duurt echter wel tergend lang voordat alle filmbestanden zijn ingeladen, wat onze zoektocht flink vertraagt.

De Cyberlink-speler is trouwens volledig geïntegreerd met de Windows Media Center-interface.

Met ondersteuning voor nieuwere videoformaten als mkv, flv en 3gp, de verbeterde online filmgemeenschap MoovieLive en de mogelijkheid om rechtstreeks op Twitter en Facebook te posten, is PowerDVD een nog beter programma geworden om dvd’s of blu-rayfilms af te spelen.

Cyberlink PowerDVD 10
Prijs: 39,99 euro (Standard Edition) (juni 2010)

PRO: merkbaar beter beeld dankzij nieuwe TrueTheater-effecten; ondersteuning voor GPU-acceleratie; integratie met videobibliotheek Windows 7.
CONTRA: laden van filmbestanden duurt te lang; mkv’s afspelen nog niet vlekkeloos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business