Nieuws

Telenet zet half Vlaanderen zonder tv

Honderdduizenden Telenetkijkers en -luisteraars kregen donderdag een kwartier lang beeld noch klank. Het was de grootste televisiepanne in meer dan een jaar.

Van 21.14 uur tot en met 21.27 uur – een kwartier lang dus – was er op Eén, Sporza, de RTBF-zenders en op alle radiozenders niets te zien of te horen.

Alleen Telenetkijkers en -luisteraars ondervonden er last van, maar dat zijn er niet zo weinig. In Vlaanderen alleen telt Telenet namelijk 2,4 miljoen tv-klanten. En dat er toch wel een pak mensen achter hun televisietoestel zaten gisteravond, is zo goed als zeker. Op Sporza zat de WK-match Frankrijk-Mexico nog niet halverwege, en op Eén werd net een Koppenreportage uitgezonden.

[related_article id=”158455″]

"Dit is zeker niet leuk", aldus VRT-communicatieverantwoordelijke Bjorn Verdoodt. "Bijna een kwartier lang geen tv of radio in primetime: dat is bijzonder lang. Gelukkig gebeurt dit uiterst zeldzaam, maar aan technische problemen kan je weinig doen." En dan was het nog eens niet de fout van de openbare omroep zelf, maar van Telenet.

"Klopt", zegt Stefan Coenjaerts, woordvoerder bij Telenet. "Er is een probleem geweest bij onze multiplexer, zeg maar het toestel dat de klank en alle beelden bij de VRT en RTBF verzamelt en verspreidt. Wat er allemaal is misgelopen, zijn onze technici nog volop aan het onderzoeken. Maar dit is héél vervelend, dat beseffen we. Dit mag niet opnieuw gebeuren."

Vervelend genoeg was vlak voor de storing ook al het beeld weggevallen op Sporza, waardoor commentator Peter Vandenbempt dan maar een tijd lang radioverslaggeving op tv moest doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business