Intel praat met de Amerikaanse toezichthouders over de concurrentieregels. Het bedrijf wil een regeling treffen om een rechtszaak te vermijden. De Amerikaanse chipmaker stuurde eerder deze week een verklaring de wereld in. Daarin zegt het bedrijf dat advocaten van zowel toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) als van Intel eraan werken om de voortgang van het […]

Advertentie

Intel praat met de Amerikaanse toezichthouders over de concurrentieregels. Het bedrijf wil een regeling treffen om een rechtszaak te vermijden.

De Amerikaanse chipmaker stuurde eerder deze week een verklaring de wereld in. Daarin zegt het bedrijf dat advocaten van zowel toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) als van Intel eraan werken om de voortgang van het proces op te schorten. Beide partijen zoeken naar een onderlinge regeling.

Ze hebben nu tot 22 juli de tijd om tot een onderhandelde oplossing te komen. Als er een regeling uit de bus komt, wordt de geplande rechtszaak in september overbodig.

Schikking met AMD
In het verleden heeft Intel al eens een regeling getroffen met concurrent AMD. Het ging toen om dezelfde anticoncurrentiepraktijken die de FTC nu aanklaagt. Intel zette zijn klanten onder druk om geen chips van AMD te gebruiken. Als ze dat wel deden, kregen ze de kortingen niet die concurrenten wel kregen. AMD ontving in de overeenkomst 1,25 miljard dollar.

De FTC liet echter niet los nadat de regeling met AMD was getroffen. Zij onderzocht onder andere ook de relatie met grafische-chipfabrikant Nvidia. Ook dat leidde tot juridisch getouwtrek.