Nieuws

Similarity 1.3.1

Je muziekcollectie is de laatste jaren aardig aangegroeid: op je pc staan duizenden mp3’s. Maar je verzameling is dringend aan enige ordening toe. Je hebt de bestanden namelijk van uiteenlopende bronnen gehaald en heel wat songs heb je verschillende keren op schijf staan. Zelf alles met de hand uitwieden is één mogelijkheid, Similarity is een andere.

Het programma steekt op enkele onduidelijke opties na eenvoudig in elkaar. Je duidt eerst alle mappen aan waarin het programma naar songs moet speuren. Dat kunnen onder meer mp3-, wma-, ogg-, ape-, flac- en asf-bestanden zijn. Zodra je dan op de Start-knop drukt, gaat de tool aan het werk.

[download_file]

Afhankelijk van het aantal nummers kan dat een erg tijdrovende klus zijn. In de statusbalk kan je alvast de vorderingen volgen en verneem je tevens hoeveel doublures Similarity al denkt te hebben gedetecteerd.

Kies je dubbels
De tussentijdse resultaten kan je altijd opvragen op de tab Results. Klik je hier een bestand met de rechtermuisknop aan, dan kan je dat onmiddellijk afspelen, taggen en/of verwijderen. Jammer genoeg ontbeert het programma vooralsnog de mogelijkheid om alle duplicaten in één keer weg te halen. De auteur heeft deze functie echter op zijn takenlijst staan.

Je kunt tot op zekere hoogte zelf bepalen welke nummers Similarity als dubbels moet beschouwen. Dat doe je met behulp van drie schuifbalken: ‘content’ detecteert duplicaten op basis van een slim algoritme voor audio-analyse, ‘tags’ vergelijkt de ID3-tags van de nummers en ‘precise’ houdt het bij een bit-voor-bit vergelijking. Die laatste optie is in de praktijk weinig bruikbaar, aangezien een andere bitrate voldoende is om een bestand compleet ‘verschillend’ te maken.

Er is verder nog het tabblad Network waarmee je geacht wordt tags binnen een P2P-netwerk te delen, maar deze functie is in bèta en blijkt nog niet goed te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business