Nieuws

FixWin 1.2

FixWin is een draagbare applicatie die is bedoeld om je snel te verlossen van enkele ergernissen en kleine problemen in Windows Vista en 7. Afhankelijk van de Windowsversie die je draait, geeft FixWin alleen de relevante opties te zien.

Zodra je de tool opstart, krijg je het advies eerst de System File Checker Utility van Windows uit te voeren (run sfc /scannow), zodat eventuele corrupte systeembestanden alvast door de juiste versie (van de Windows installatie-cd/dvd) vervangen worden. Het programma raadt je tevens aan eerst een systeemherstelpunt aan te maken – absoluut zinvol advies, wat ons betreft.

Daarna kan je aan de slag met de tool zelf. De verschillende fixes zijn opgedeeld in vijf rubrieken van elk tien fixes: Windows Explorer, Internet & Connectivity, Windows Media, System Tools en een allegaartje onder de noemer Additional Fixes.

[download_file]

Weinig informatie
Elke rubriek is op exact dezelfde manier opgebouwd: je krijgt een korte omschrijving voor elk van de tien items, gevolgd door een Fix-knop. Druk je zo’n knop in, dan krijg je alleen maar de melding “The process completed successfully” te zien en moet je maar hopen dat je probleem of ergernis daarmee van de baan is.

[related_article id=”160534″]

De makers van het programma raden je wel aan slechts één fix tegelijk uit te voeren en meteen daarna je pc te herstarten om na te gaan of het probleem daarmee is verholpen.

Best makkelijk dus, maar wij hadden wel graag mee onder de motorkap gekeken en minstens ook enige feedback gezien rond de registersleutels die door zo’n fix worden aangepast.

FixWin 1.2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business