Nieuws

‘Onbeperkt mobiel internet onhoudbaar’

France Telecom, de derde grootste telecomgroep van Europa, overweegt zijn formules voor onbeperkt draadloos internet af te schaffen. Het volgt daarmee het Amerikaanse AT&T, dat vorige maand als eerste deze impopulaire stap zette.

Directeur Richard Stephane verklaart zijn drijfveer tegenover de Financial Times: “We denken erover om de prijzen voor mobiel internet aan te passen omdat de explosieve toename van dataverkeer op onze mobiele netwerken onhoudbaar is met de huidige ongelimiteerde formules.”

Populariteit smartphones
Abonnementen met onbeperkt datagebruik hebben de verkoop van smartphones een duw in de rug gegeven. Maar door de populariteit, en een minderheid die zeer intensief gebruikmaakt van de dienst, bereikt het netwerk stilaan zijn plafond.

De uitspraken van de topman zijn te lezen in het vijfjarenplan van France Telecom. Daarin wordt echter vooral gefocust op de werkomstandigheden van het personeel. De telecomreus kwam twee jaar geleden in een crisis terecht na een zelfmoordgolf onder zijn werknemers.

francetelecominternetmobilenieuwstelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals