Nieuws

WheresJames Webcam Publisher bèta 2.0

WheresJames Webcam Publisher is een tooltje dat zelfs van een eenvoudige webcam een bewakingscamera kan maken.

Het programma zorgt er namelijk voor dat je webcam automatisch op gezette tijden foto’s neemt, waarna ze geheel op de achtergrond naar een bestand, web- of FTP-server of een mailbox worden doorgestuurd. Het is ook heel eenvoudig om de foto’s van een eigen tekstje of een tijdstempel te voorzien. Een ingebouwde HTML-publisher zorgt er bovendien voor dat webpagina’s met foto’s automatisch worden gegenereerd en geüpload.

Het is ook mogelijk alleen plaatjes te laten doorsturen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Je bepaalt hierbij zelf de frequentie waarmee foto’s worden verzonden, maar het is jammer genoeg (nog) niet mogelijk de detectie alleen binnen een bepaald tijdsbestek te activeren. Om fout-positieven te beperken laten zowel de bewegings- als de lichtgevoeligheid zich via een schuifbalkje instellen. Bij bewegingsdetectie kan je desgewenst een geluidsbestand laten afspelen.

[download_file]

De tool zit al een hele poos in een bètastadium. Jammer wel, want af en toe moeten we met een programmacrash afrekenen, of dienen we de tool te herstarten om alsnog de webcamdriver te laten oppikken.

[related_article id=”152275″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business