Tele2 stunt met prijzen kabel-tv

Tele2 betreedt de voorheen gesloten tv-kabelmarkt door te stunten met goedkope tv-pakketten. In combinatie met andere diensten betaal je slechts 5 euro per maand voor analoge tv.

Dat is tot drie keer goedkoper dan wat het bij UPC of Ziggo kost. Vijf euro per maand voor televisie betalen kan alleen bij de aanschaf van een quadruple-pakket. Dat houdt eveneens een telefonie-, internet- en digitale-televisieaansluiting in. Het hele pakket kost maandelijks 45 euro.

“Doordat we die combinatiepakketten aanbieden, kunnen we wat schuiven. Bovendien hebben we dan veel minder service- en administratiekosten”, verklaart een Tele2-woordvoerder tegenover Webwereld. Zonder pakket betaalt de klant vijftien euro per maand voor kabeltelevisie. Dat is nog steeds iets goedkoper dan bij UPC en Ziggo.

Concurrentie
Door de nieuwe wetgeving is de markt opengebroken. Nu kunnen Nederlandse huishoudens, ongeacht hun woonplaats, zelf kiezen voor een kabelaar. Tele2 treedt als eerste toe, met stuntprijzen. “Nederlanders hebben voor het eerst in de geschiedenis de kans om zelf een kabelaanbieder te kiezen, en zij profiteren van een veel lagere prijs dan onder het voormalig monopolie”, licht het bedrijf in een persbericht toe.

Om de markt te betreden moest Tele2 een doorgifte-overeenkomst tekenen met de kabelaars en een licentiecontract afsluiten met ruim zeshonderd zendgemachtigden. Het is nog onzeker of toezichthouder Opta doorgiftetarieven zal opleggen.

Waarschijnlijk zal eind dit jaar ook Online, onderdeel van T-Mobile, kabel-tv aanbieden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business