Nieuws

Apple vernieuwt desktopfamilie

Met al het nieuws over de iPad en iPhone zouden we bijna vergeten dat Apple ook nog desktopcomputers maakt. Zowel de consumentgerichte iMac als de professionele Mac Pro krijgt een opfrisbeurt. En Apple heeft de opvolger van de muis klaar.

Aan de vorm van de iMac en de Mac Pro verandert alvast niets. Wél nieuw is het Magic Trackpad, een als optie aan te schaffen extern trackpad (69 euro) dat je in de plaats van een muis kan gebruiken.

Net als de trackpads op de MacBooklijn ondersteunt het Magic Trackpad multitouch, zodat je door pagina’s en foto’s kan scrollen, afbeeldingen kan vergroten, verkleinen en roteren. Door erop te tikken of te klikken gebruik je het Magic Trackpad als muisknop.

[related_article id=”158256″]

iMac
De nieuwe iMacs nemen afscheid van de Intel Core 2 Duo en gaan helemaal voor de dualcore Core i3, i5 of i7. Alle systemen gebruiken nu een ATI Radeon HD, met op het topmodel de 5750 met 1 GB geheugen. De SD-kaartsleuven in de iMacs ondersteunen het nieuwe SDXC-formaat.

Adviesprijzen voor de iMacs gaan van 1.229 euro voor het 21-inchmodel tot 2.029 euro voor het topmodel met 27-inchscherm.

Mac Pro met 12 kernen
Het werkpaard van de grafische sector, de Mac Pro, is voortaan ook verkrijgbaar met twee sixcore-Xeonprocessors, naast configuraties met één of twee quadcore-Xeons. De Mac Pro kreeg een extra Mini DisplayPort, en kan geleverd worden met SSD-drives van 512 MB in plaats van de gewone harde schijven. De Mac Pro is te vinden vanaf 2.449 euro.

Voor wie ook op z’n beeldscherm graag een Apple-logo heeft, is er de LED Cinema Display van 27 inch. Deze led-backlit monitor met IPS-paneel toont 2.560 x 1.440 pixels, en bevat een MagSafe-connector om een MacBook of MacBook Pro op te laden.

Het scherm kreeg krachtigere luidsprekers van 49 watt in een 2.1-set-up.

Het scherm komt in september op de markt; de Europese prijs ervan is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business