Nieuws

Geosetter 3.3.48

Je hebt net een mooie tocht achter de rug en onderweg fraaie foto’s gemaakt. Die wil je graag aan de exacte locaties koppelen. Geotaggen heet dat, en GeoSetter is daar uitstekend geschikt voor.

Moeilijk is het alvast niet: je haalt de foto’s op, selecteert een van de plaatjes en duidt de precieze locatie van het plaatje op de ingebedde kaart van Google Maps aan. Daarbij krijg je meteen ook de juiste coördinaten te zien. Via het knopje ‘Verbind markering aan de geselecteerde foto’s’ koppel je dan die locatie (als exif-tags) aan de bewuste foto. Daarvoor maakt het programma handig gebruik van een ander tooltje: ExifTool.

GeoSetter kan met verschillende formaten overweg. Naast jpeg en tiff zijn dat nog diverse raw-formaten, waaronder dng, crw, cr2, thm, nef, nrw, mrw, orf, srf, sr2, rw2 en raw.

[download_file]

Overigens hoeft dat geotaggen geen tijdrovend handmatig proces te zijn: GeoSetter kan namelijk ook synchroniseren met trackbestanden van diverse gps-modellen, waaronder nmea, gpx, plt , igc en Sony log.

Leuk is ook dat je een aantal gegeotagde foto’s direct naar een kmz-bestand kunt overbrengen. Wie Google Earth heeft geïnstalleerd, hoeft dan maar op zo’n bestand te dubbelklikken om je route meteen te zien. Vanuit GeoSetter kun je verder ook synchroniseren met de online fotolocatieservice locr.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business