Nieuws

Fors meer klanten voor Telenet

Het aantal Telenetklanten blijft groeien. Voor internet en tv was het dit kwartaal zelfs de beste groei ooit.

De voorbije maanden zag Telenet zijn klantenbestand fors toenemen. In al zijn segmenten was er een groei van meer dan 10 procent. Breedbandinternet groeide stevig, met 24.000 nieuwe klanten in het afgelopen kwartaal. Dat brengt het totaal op 1,17 miljoen, een groei van 11 procent tegenover een jaar geleden.

Van de tv-klanten kijkt intussen bijna de helft digitaal. Met 54.000 nieuwe digitale klanten in het jongste kwartaal, komt de teller daar op 1,05 miljoen te staan. Dat is zo’n derde meer dan een jaar geleden.

[related_article id=”158455″]

Televisie en internet zijn meteen ook de uitschieters in de resultaten van Telenet. Topman Duco Sickinghe haalt er zelfs een overtreffende trap voor in de mond: voor tv en internet was het “het beste kwartaal ooit”.

Ook telefonie groeit
Het aantal klanten dat ook voor vaste telefonie via Telenet kiest, is gegroeid met twaalf procent. Niet geheel verbazend, aangezien een telefoonlijn voor een klein bedrag kan bijgekocht worden in multipleplaypaketten, waarbij internet, tv en telefonie gecombineerd worden.

Nog leuker voor Telenet: de klanten geven meer geld uit. Het bedrag dat Telenet maandelijks uit zijn gemiddelde klant kan halen, ligt nu op 38,4 euro. Dat is drie euro meer dan een half jaar geleden.

De zakelijke afdeling boert ook goed. De groei van 11 procent dit kwartaal duidt op een herstel na de terugval begin dit jaar.

Al deze vreugdeberichten vertalen zich deels ook in de cijfers. De omzet van Telenet stijgt met 11 procent tot 321,7 miljoen euro. De nettowinst ligt met 8,5 miljoen een pak lager dan een jaar geleden, toen het nog 39 miljoen was. Deze daling komt door waardeverliezen op de derivatenportefeuille.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business