Nieuws

Index Your Files 5.0.2.2

Niet helemaal tevreden met de indexeer- en zoekfunctie van Windows? Wellicht weet de snelheid en flexibiliteit van Index Your Files je dan wel te overtuigen.

De naam van de tool laat weinig aan de verbeelding over: het programma, dat overigens geen echte installatie behoeft, indexeert bestanden op je schijven (al dan niet extern of in je netwerk) en heeft ook een uitgebreide zoekfunctie. Meer dan in Windows kun je makkelijk zelf bepalen wat er precies moet worden geïndexeerd.

Je maakt eerst een ‘databank’ (via het tabblad Index Menu, New) door aan te geven welke mappen je hierin verwerkt wil zien. Specifieke submappen uitsluiten van deze indexering is geen probleem.

[download_file]

Als je dat wenst, kun je op deze manier ook nog andere databanken aanmaken, waarbij dus telkens andere mappen of schijven worden geïndexeerd.

Zoeken op inhoud
Zodra dat achter de rug is, kun je via de tab Search de zoekfunctie aanspreken. Bestanden waarvan de naam (deels) aan je zoekterm beantwoordt, verschijnen dan nagenoeg meteen in het rechterpaneel. Van hieruit kun je ze dan met een dubbelklik openen.

Bij bepaalde bestandstypes is het ook mogelijk in de bestandsinhoud te speuren. Plaats dan een vinkje bij Content. Afhankelijk van het gekozen type (text, music of photos) kun je dan naar bepaalde items en metadata speuren.

Aangezien je de indexering over verschillende databanken kunt opsplitsen, is het uiteraard ook mogelijk de zoekfunctie tot een of meer specifieke databanken te beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business