Nieuws

Preme for Windows 7 0.93 (bèta 1)

Preme for Windows 7 voegt een paar extra functies toe aan het bureaublad van Windows 7. Zo kan je ervoor zorgen dat een venster op de voorgrond blijft door even de titelbalk aangeklikt te houden. Nogmaals de titelbalk aanklikken en de functie is weer uitgeschakeld.

Het actieve venster afsluiten kan je voortaan ook doen door het muiswieltje in te drukken of door tweemaal snel na elkaar de Esc-toets in te drukken. Of je stelt de tool zo in dat door het rechts aanklikken van een knop op de Windowstaakbalk een uitklapmenu verschijnt waarbij de cursor gemakshalve al op het item Venster sluiten gepositioneerd staat.

[download_file]

En voor wie heimwee heeft naar Windows Vista: door de muis naar een zelf in te stellen schermhoek te bewegen, roep je de Flip 3D-weergave op. En een andere schermhoek kan je instellen om per direct het venster van de Windows ‘taskswitcher’ naar boven te halen.

Leuk is ook wel de functie ‘touch slide window’. Door even de Minimaliseer-knop van een venster in te drukken zweeft het als het ware van je bureaublad weg. Je ziet alleen nog een vensterrand. De muis positioneren op die rand zorgt er dan voor dat het venster weer naar zijn oorspronkelijke positie terugkeert.

Kortom, geen wereldschokkende functies, maar best wel handig voor wie nog dat tikkeltje sneller met vensters aan de slag wil. Noteer wel dat de bètaversie nog enkele onvolkomenheden vertoont. Zo blijkt de verkleinde interface van het programma vooralsnog leeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business