Nieuws

Tele2 in gesprek met kabelaars

Tele2 zit deze week samen met kabelaanbieders UPC en Ziggo rond de tafel om de kabelmarkt die toch dicht blijft te bespreken.

Dat meldt Tele2 maandag tegenover het ANP. Vorige week vernietigde de rechter de besluiten van Opta, dat al jarenlang pleitte voor het openbreken van de markt. Tele2, dat ervan overtuigd was dat de rechter akkoord zou gaan met de openstelling, bood reeds goedkopere tv-pakketten aan. Hiervoor zou de telecomaanbieder gebruik gaan maken van de kabels van UPC en Ziggo.

Niet dus. Wel zijn er ondertussen al duizenden klanten overgestapt naar de jongste telg op de markt. Hier moet dus een oplossing voor komen.

Tele2 wil dat consumenten die een pakket bestelden dit ook kunnen ontvangen. Zij mogen niet de dupe worden van deze wending. "De insteek van het overleg is hoe we dit gaan oplossen voor de klanten. Met de kabelbedrijven gaan we bekijken hoe we hiermee verder gaan", stelt een woordvoerster van Tele2.

Of de kabelaars gaan meewerken, is nog maar de vraag. Sinds de rechter een streep door de besluiten haalde, zijn UPC en Ziggo namelijk tot niets meer verplicht. Het is aannemelijker dat de providers een abonnement van zichzelf verstrekken aan de overgestapte klanten.

Op welke dag de bedrijven vergaderen, is nog niet bekend. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business