Nieuws

LAlarm 5.7.3863

Je laat je laptop even onbeheerd achter en voor je het goed beseft is een dief er mee aan de haal. Dat kan wel even tegenvallen als je LAlarm op dat toestel geïnstalleerd had…

Kort door de bocht: zodra iemand de stroomkabel van de laptop verwijdert of het toestel van een USB-stick trekt (die je bijvoorbeeld met een draagriempje aan een tafel of een stuk bagage had bevestigd) laat LAlarm een indringend alarm afgaan. Voorwaarde is wel dat je het toestel op dat moment ‘gelockt’ had (Windows-toets + L). In principe volstaat het om de stick of kabel terug te bevestigen en je correct aan te melden bij Windows om het alarm uit te schakelen, maar dat bleek bij ons alleen te gebeuren na een herstart van het systeem.

[download_file]

Dat is overigens lang niet het enige alarm… Je kunt ook een signaal laten afgaan wanneer het toestel niet langer verbonden is met een netwerk in een bepaald ip-bereik, wanneer je een ‘paniektoets’ indrukt, wanneer de harde schijf te vol geraakt, wanneer de batterij onder een instelbaar niveau komt en zelfs wanneer je te lang (zonder pauze) aan de pc werkt.

[related_article id=”152275″]

Verder kan je je bij bepaalde alarmsituaties ook automatisch een sms’je of een e-mailbericht laten toesturen. Ook, wanneer blijkt dat iemand zich (vruchteloos) tracht aan te melden op je systeem, kan LAlarm er automatisch voor zorgen dat gegevens uit specifieke mappen naar je Gmail-ruimte worden geüpload en dat andere mappen – die met privacygevoelige gegevens bijvoorbeeld – worden vernietigd.

Niet alle opties zijn meteen duidelijk, maar via de Help-knop vraag je een beknopte handleiding (5 pagina’s) op die je snel wegwijs maakt in alle belangrijke functies en onderdelen.

LAlarm is gratis voor persoonlijk gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business