Nieuws

Tweak Me! 1.1.0.5

Tweak Me! is een handige applicatie waarmee je enkele tientallen aanpassingen kunt uitvoeren op verschillende versies van Windows (XP, Vista en 7). Je start de tool wel bij voorkeur als administrator op.

De eigenlijke tweaks vind je terug op het gelijknamige tabblad, onderverdeeld in een tiental categorieën. Daartoe horen onder meer: Aero, AntiSpy, Internet Explorer, Security (Center) en Windows. Tweaks (de)activeren is niet moeilijker dan naast een item een vinkje te plaatsen of te verwijderen.

Aanraders
Handig is dat je in het rechterpaneel een korte toelichting krijgt over elk geselecteerd item. Verder kan je aan een kleurcode afleiden in hoeverre de maker van het programma de tweak aanraadt (van groen over oranje tot rood). De tool is ook zo voorzienig om je (standaard) bij het opstarten te vragen of je al dan niet een systeemherstelpunt wenst – nuttig, gezien het programma zelf geen ‘ongedaan maken’-functie bevat. Wel kan je in een logboek lezen welke instellingen het programma allemaal heeft aangepast.

[download_file]

Je treft er ook de tab Cleaner aan: die laat je toe allerlei ‘sporen’ en tijdelijke bestanden van circa 25 applicaties op te schonen. Dat gaat van Windows zelf, over diverse browsers tot Office en Flash (cache en cookies).

[related_article id=”160534″]

Tot slot kan je ook profielen bijhouden van je favoriete tweakinstellingen. Op die manier kan je die makkelijk overzetten naar andere pc’s, zonder telkens opnieuw de instellingen te moeten overlopen. Het opgeslagen profiel inladen volstaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business