Nieuws

Onenigheid over Ping-integratie Facebook

Eerder deze week introduceerde Apple Ping, het nieuwe sociale netwerk voor iTunes. Aanvankelijk kon Facebook Connect gebruikt worden om mensen te volgen, maar nog geen dag later is die ondersteuning weer weg.

Om Malik, de oprichter van technologiesite GigaOm, omschrijft het als volgt: “Vlak na de aankondiging heb ik iTunes 10 geïnstalleerd en mijn Ping-account geactiveerd. Een onderdeel daarvan was een koppeling met Facebook Connect. Toen ik de dag erna wakker werd, verwachtte ik Ping-activiteiten op mijn Facebookaccount, maar er was helemaal niets gebeurd.”

Volgens Malik communiceert Ping niet met Facebook, en andersom. Maar wat is er dan precies misgelopen? Op een screenshot van de presentatie van Jobs staat nochtans duidelijk te lezen dat het mogelijk is om vrienden te zoeken “via Facebook en e-mail”. Intussen kan je uitsluitend vrienden zoeken via mail.

Kara Swisher van All Things Digital had na afloop van de presentatie een kort interview met Steve Jobs. Volgens Jobs is de deal met Facebook afgesprongen “omdat ze onredelijke voorwaarden stelden waar we niet op konden ingaan.”

[related_article id=”158256″]

Facebook blokkeert API voor Apple
Volgens bepaalde bronnen zou Facebook op het laatste moment hun API geblokkeerd hebben voor Apple, omdat die laatste de gebruiksvoorwaarden zou geschonden hebben.

De Facebook-API mag in principe vrij gebruikt worden door alle ontwikkelaars, maar van zodra er meer dan 100 miljoen connecties per dag gemaakt worden, moet er een afspraak met Facebook komen over bijkomende voorwaarden. En het zijn dus blijkbaar die voorwaarden waar Steve Jobs een probleem mee had.

Facebook laat in een reactie op Jobs’ commentaar weten dat ze in het verleden goed hebben samengewerkt met Apple om gebruikers goede sociale ervaringen aan te bieden, en er naar uitkijken om dat in de toekomst te blijven doen.

Toekomstige samenwerking?
Daarmee blijft de deur op een kier staan voor een wisselwerking tussen Ping en Facebook, maar momenteel kunnen beide bedrijven zich niet vinden in een samenwerking.

Een woordvoerder van Facebook heeft wel nog laten weten dat ze samenwerken met Apple om het dispuut op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business