Nieuws

‘Ninja’ Jobs mag niet op privéjet (update)

Steve Jobs reist nooit meer naar Japan. De luchthavenautoriteiten daar hebben namelijk geweigerd hem aan boord van zijn eigen vliegtuig te laten gaan met enkele ninjasterren op zak.

Apple-goeroe Steve Jobs werd deze zomer de toegang tot zijn privéjet ontzegd op de luchthaven van Osaka. Hij wilde met zijn gezin terugkeren naar huis na een vakantie in Kyoto.

Toen de handbagage van Jobs door de scanner ging, ontdekte het beveiligingspersoneel enkele stervormige voorwerpen. Het bleken shuriken te zijn. Dat zijn Japanse werpsterren die door ninja’s als wapen worden gebruikt.

[related_article id=”158256″]

Jobs zou volgens het Japanse SPA! Magazine geprobeerd hebben het personeel om te praten. “Het houdt toch geen steek dat iemand zijn eigen vliegtuig zou willen kapen”, waren zijn woorden. Dat schrijft Bloomberg.com.

Weggegooid
Toen bleek dat het personeel onvermurwbaar was, gooide Jobs de ninjasterren weg. Dat vertelt Takeshi Uno, woordvoerder van de Kansai-luchthaven in Osaka aan SPA! Magazine. Daarna zou hij gezegd hebben nooit meer een voet in Japan te zullen zetten.

De woordvoerder van de luchthaven mag vanwege privacyvoorschriften de identiteit van de passagier in kwestie niet onthullen. Maar anonieme medewerkers zouden bij het Japanse blad bevestigd hebben dat het om Steve Jobs gaat.

Apple was niet bereikbaar voor commentaar.

update 15 september: Apple ontkent dat Steve Jobs een ninja is, en laat weten dat "Steve wel degelijk op vakantie is geweest in Kyoto, maar dat de incidenten in de luchthaven pure fictie zijn. Hij hoopt binnenkort nog een keertje naar Japan te kunnen gaan."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business