Nieuws

Windows System Control Center 1.8.9

Windows System Control Center levert precies wat de naam impliceert: een beheermodule van waaruit je allerlei (vaak geavanceerde) opties en instellingen van Windows kunt bijsturen.

Het gaat om een draagbare applicatie die eigenlijk vooral fungeert als een interface voor kleinere tooltjes uit uiteenlopende (gratis) ‘utilitysuites’. Om met deze tooltjes aan de slag te kunnen, moet je die in principe eerst downloaden. Dat kun je overigens ook rechtstreeks vanuit WSCC doen; een ingebouwde Update Manager zorgt er bovendien voor dat je altijd over de meest recente versies beschikt.

WSCC haalt zijn wapens voornamelijk uit twee arsenalen: de onvolprezen Windows Sysinternals Suite en de iets minder bekende (maar degelijke) NirSoft Utilities. Elke collectie is onderverdeeld in een aantal subcategorieën en in elk van deze categorieën vind je dan de verschillende tooltjes terug.

[download_file]

Om je een idee te geven: de categorie File and Disk binnen de Sysinternals Suite bevat 24 tools en binnen de NirSoft Utilities treffen we hier zeven programma’s aan. In totaal tellen we zo’n 250 tools, van bestands- en schijfhulpjes en netwerk- en beveiligingstools tot taakbeheerders en wachtwoordkrakers.

[related_article id=”160534″]

De programma’s laten zich overwegend vanuit een console besturen die automatisch opduikt binnen een Windowsvenster.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business